Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria-Gasteizi Baskonia sai eile Hispaania kõrgliigas koduväljakul Breogani üle raske 76:74 võidu. Seejuures kaotati avaveerand koguni 11:27.

Algkoosseisus alustasid nii Kotsar kui Raieste. Kotsar teenis lõpuks mänguaega 16 minutit, mille jooksul viskas kaks punkti (kahesed 1/2), noppis kaks lauapalli ja jagas kolm korvisöötu, Raieste arvele jäi kolme ja poole minutiga üks lauapall.

Ivanović avaldas kohtumise järel kahetsust, et vaatamata võidule tulid tema mängijad mängule liiga „lõõgastunult“ ja rõhutas, et „tõsine meeskond, kes tahab midagi võita, ei saa nii mängule minna.“

„Meil jäi alguses energiast puudu ja saime selle viimasel veerandajal kätte, kuid see raskendab oluliste mängude võitmist,“ sõnas Baskonia juhendaja pressikonverentsil.

Treener andis selgelt mõista, et oodanuks reedeses Euroliiga mängus vähem mänginud meestelt suuremat panust, kuid nad polnud ülesannete kõrgusel.

„Kõigil Euroliigase kuuluvatel meeskondadel on raske mängida reedel ja pühapäeval,“ sõnas Ivanovic.

Montenegrolane ei jäänud rahule oma mängijate suhtumisega, millest kumas välja, et nad lootsid kergemat võitu. „See oli täna probleem,“ rõhutas treener.

„Need, kes mängisid Bolognas 30 minutit, pidid täna mängima võidu nimel ja kui nad peavad seda tegema teisipäeval (Maccabi vastu), siis nad teevad seda uuesti,“ lisas peatreener, vihjates eesootavale väga tähtsale Euroliiga play-in mängule.

Liigatabelis on Baskonia 16 võidu ja 13 kaotusega üheksas ehk jääks praeguse seisuga esimesena kohamängudest kõrvale.