Baskonia sai 16 kaotuse kõrvale 18. võidu, kui alistas väga tähtsas viimase vooru kohtumises võõrsil Bologna Virtuse 95:91. See võit tähendab, et Baskonia kohtub teisipäeval play-in turniiri avamängus võõrsil seitsmendada lõpetanud Tel Avivi Maccabiga (20-14).

Seitsmenda järjestikuse kaotuse saanud Bologna langes kümnendaks ning neid ootab play-in turniiri alustuseks ees mõõduvõtt Istanbuli Anadolu Efesiga (mõlemal 17-17).

Baskonia jaoks oli esikaheksas lõpetamine ülioluline, sest kui Maccabile kaotatakse, saadakse play-offi pääsuks ka teine võimalus - siis kohtutaks koduplatsil Virtuse ja Anadolu Efesi matši võitjaga.

Itaalia klubi valitses täna avapoolaega, mis võideti 53:44, kuid kolmanda veerandiga mängis Baskonia vahe tagasi ja pääses ette 75:74. Otsustava neljandiku alguses kasvatasid külalised edunumbreid ja juhtisid neli minutit enne sireeni juba 90:83.

Poolteist minutit enne lõppu suutsid itaallased aga viigini (90:90) jõuda. Kui mängida jäi pool minutit, viis Matthew Costello Baskonia uuesti ette (92:90). Bologna realiseeris seejärel ühe vabaviske kahest, kuid Costello vabaviskejoonel ei eksinud (94:91) ja itaallaste järgmine rünnak lõppes pallikaotusega. Lõppseisu 95:91 vormistas Chima Moneke vabaviskejoonel.

Baskonia poolel oli taas hoos Markus Howard, kes jõudis 34 punktini (sh kolmesed 5/13). Codi-Miller McIntyre panustas võitu 16 silma, neli lauapalli ja seitse resultatiivset söötu, Vanja Marinkovic kogus 17 punkti ja viis lauda.

Algkoosseisus alustanud Kotsar tõi 15 mänguminutiga neli punkti (kahesed 1/3, vabavisked 2/2) ja viis lauapalli.

Raieste sai pisut vähem kui seitsme mänguminutiga kirja ühe resultatiivse söödu ja ühe vaheltlõike. Oma ainsal kaugviskel Raieste eksis.

Baskonia ja Maccabi mäng on teisipäeval, 16. aprillil.