Esimesel poolajal lasi Kalev/Cramo Ventspilsil mängida neile sobivat kiiret korvpalli ja ise ei saadud kordagi õiget rütmi kätte. Rünnakul tabasid kalevlased vaid ühe kolmepunktiviske ja patustasid seitsme pallikaotusega. Ventspilsi näitajad olid vastupidised: seitse kolmest ja üks pallikaotus. Ben Shungu oli Kalevile toonud 10 punkti, Ventspilsi resultatiivseimad olid Arturs Ausejs ja Linards Jaunzems 11 punktiga.

Teise poolaja alguses jätkas Kalev/Cramo umbes 15-punktilises kaotusseisus, aga neljanda veerandi keskel vähendati vahe kaheksa punkti peale. Sellest enamat ei suudetud ja Ventspils noppis üsna kindla võidu. Kalev/Cramo oli enne reedet võitnud 24 mängu järjest, kokku oldi löömatud 135 päeva.

Kalev/Cramo resultatiivseim oli 17 punktiga Kregor Hermet, 12 punkti lisas Ben Shungu. Manny Suarez tõi 9 punkti ja 14 lauapalli. Ilma ameeriklase Daeshon Franciseta mänginud Ventspilsi vedasid Arturs Ausejs 21 punkti ning Linards Jaunzems 16 punkti, 9 lauapalli ja 4 vaheltlõikega.

Kumb pääseb finaali, selgub teisipäeval kell 19.30 Kalevi spordihallis algavas mängus. Teises poolfinaalis on vastamisi Prometei ja Riia VEF, seal juhib Prometei 1:0.

Enne mängu: Kuigi Ventspils sai tänavu Eesti-Läti liiga põhihooajal neljanda koha, siis Kalev/Cramoga on nad tänavu olnud üsna hädas. Põhihooajal võitsid tallinlased võõrsil 110:88 ja kodus 81:60, samas taktis kulges ka kahe võiduni toimuva poolfinaalseeria avamatš. Kalev läks kahe poolaja vahelisele mõttepausile 49:43 eduseisus, aga teisel poolajal lubasid nad vastastel visata vaid 22 punkti ja sellega sillutasid nad tee 91:65 võiduni.

Kalevi spordihallis toimunud kohtumises vedasid kodumeeskonda leegionärid Ben Shungu ja Manny Suarez, kes mõlemad viskasid 20 punkti. Heiko Rannula hoolealused said kaitses suurepäraselt hakkama vastaste liidri Ishamel El-Aminiga, kes tabas esimesest üheksast viskest vaid ühe ja Paf liiga parim korvikütt lõpetas mängu üheksa punktiga.

„Ventsplis on kodusaalis väga ohtlik, sest nad mängivad päris kiiret mängu ja peame limiteerima nende kiirrünnakuid,“ märkis Kalev/Cramo tsenter Rauno Nurger. „Peame tiimina tegema head tööd Linards Jaunzemsi katmisega, sest ta aitab ka tiimikaaslastel saada häid viskeid. Peame korvi all kaitsma paremini ja kasutama ära meie trumbi ehk pika pingi.“

Reedel ei oota kalevlasi ees lihtne tööpäev, sest Ventspils on eelkõige tugev just kodumängudes. Ka veerandfinaalseerias Tartuga kaotasid lätlased taaralinnas toimunud kohtumise, aga kodupubliku ees võtsid nad kindlad 103:69 ja 103:83 võidud.