2023. aasta suvel Hispaaniast Madridi Estudiantesi noortesüsteemist kodumaale naasnud Vaaks viskas Viimsi ridades Paf Eesti-Läti Korvpalliliigas keskmiselt 27 minuti jooksul 15,6 punkti, võttis 2,5 lauapalli ja andis 1,8 korvisöötu. Seejuures oli Vaaks noorim pallur, kes on Eesti-Läti liigas ühe hooaja jooksul 400 punktini jõudnud.

„Mul on hea meel, et saan ka järgmine aasta jätkata Viimsi ridades. Nagu olen ka varem maininud, on Viimsis väga head treeningtingimused ning olen veendunud, et see on ideaalne koht arenemiseks. Usaldan sada protsenti peatreener Valdo Lipsu ning Viimsi organisastiooni ja olen kindel, et järgmine aasta oleme Eesti-Läti liigas play-off’i konkurentsis ja püüame kõrget kohta ka kohalikus Eesti liigas,“ rääkis Vaaks Viimsi pressiteate vahendusel.

Viimsi meeskonna peatreener Valdo Lips: „Stefan on käesoleval hooajal näidanud ennast ambitsioonika ja võidujanulise mängijana, kes on valmis oma isiklike ja võistkonna eesmärkide täitmiseks töötama ja pingutama. Seetõttu on mul treenerina hea meel, et Stefan jätkab meiega ka järgmisel hooajal. Kuna meie eesmärgiks on järgmisel hooajal teha ka meeskondliku tulemuse osas samm edasi, võideldes Eesti-Läti liigas kohamängudele jõudmise eest, siis juba eelpool nimetatud omaduste poolest sobib Stefan ideaalelt meie jätkuvalt noorde, aga ambitsioonikasse koosseisu.“

Viimsi tegevjuht Tanel Einaste: „Stefaniga uuele kokkuleppele jõudmine sündis kergelt, nagu ka eelmisel suvel, kui tema usaldas meid ja meie teda. Loomulikult on meil hea meel, et Stefan jätkab Viimsis ka uuel hooajal ja seejuures saame selle uudise nii vara välja öelda. See on oluline sõnum nii mängijatele, treeneritele, organisatsioonile ja kindlasti oluline meie toetajatele ja fännidele. Selle toel on ka järgmistel mängijatel ning senistel ja uutel toetajatel kindlam oma otsuseid teha. Nagu Stefan ja Valdo ütlesid, siis uuel hooajal on Viimsi eesmärk jõuda kohamängudele, säilitades seejuures meeskonna rõhuasetuse – noortel ja Eesti mängijatel põhinev koosseis. Me olime ja soovime jääda liiga noorimaks meeskonnaks.“

Sel hooajal sai Viimsi Eesti-Läti liigas 15. ja Eesti võistkondadest seitsmenda koha. Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseerias kohtutakse Tartu Ülikool Maks & Mooritsaga, esimene mäng peetakse 24. aprillil Tartus.