Ühel märtsikuu päeval otsustas üks härra külastada Nautica kaubanduskeskust Tallinnas. „Otsetee pidavat olema ajavõit ja märgates vaba parkimiskohta, võttis härra suuna otse sihtkohale. Asjaolu, et selleks tuli sõita kõnniteel ja turnida üle äärekivi, ei saanud takistuseks, sest selge siht oli ju silme ees,“ kirjutab liiklusjärelevalvekeskus sotsiaalmeedias.

Autojuhi eesmärk näis olevat sõita eksklusiivselt seal, kus ei tohi: ta sisenes parklasse ebaseadusliku pöördega üle äärekivi ning lahkus eriti loomingulisel moel. Tema hoogu ei pidurdanud tõkkepuud, äärekivid, kõnniteed ega ülekäigurajad.

Võiks eeldada, et sadama lähedal liigeldes võis hoolimatu käitumise põhjuseks olla laevale kiirustamine. Politsei andmetel parkis autojuht aga sõiduki rahulikult ära ning jõudis poeski käia.

„Kus tegijaid, seal ka nägijaid ja ei läinud mitte palju päikesetõuse mööda, kui juhil tuli oma tegemistest aru anda juba politseiasutuses,“ seisab liiklusjärelevalvekeskuse postituses.

Rikkumiste eest tuli juhil tasuda trahvi 400 eurot.

Liikluspolitsei paneb inimestele südamele, et kõnnitee on koht, mis on mõeldud jalakäijatele liikumiseks ja jalakäija peab seal end turvaliselt tundma, mootorsõidukiga sinna asja ei ole. Liiklusreeglid on selleks, et tagada Sinu ja kaasliiklejate turvalisus.