Kontserdi „Unustatud rahvad” kavas on kolm osa: „Isuri eepos”, „Vadja pulmalaulud” ja „Ingerimaa õhtud”. Kontsertlavastusest võtab osa üle 80 Pariisi Orkestri Koori laulja, kes laulavad vadja ja isuri keeles ning ingerisoome murdes. Tegemist on teise ettekandega maailmas, esmaesitus toimus möödunud aastal Pariisis.

Kultuuripealinn soovib soome-ugri päevadega tuua tähelepanu keskpunkti unustatud vähemusrahvad, kelle traditsioonilist kultuuri Venemaal ähvardab halveneva olukorra ja repressioonide tõttu väljasuremisoht. 

„Soome-ugri päevadel on oluline roll anda hääl neile, kes praegusel poliitiliselt keerukal ajal jäävad kahetsusväärselt tähelepanuta,” rääkis Oliver Berg, Tartu 2024 programmiliini Omapära ja Euroopa juht. „Me ei tohiks unustada sugulasrahvaid, kellel pole ajalooliste keerdkäikude tõttu olnud võimalust nautida kestvat omariiklust,” lisas ta.

Soome-ugri päevade Kavva mahub veel Fenno-Ugria Asutuse korraldatud akadeemiline seminar Eesti Rahva Muuseumi raamatukogus, kus arutatakse hõimurahvaste aktuaalseid probleeme ja tulevikuväljavaateid. Soome-ugri filmifestivalil FUFF linastuvad väikerahvaste lühi- ja mängufilmid ning toimuvad pärimust tutvustavad töötoad.

Kahepäevase teemapäevade kavas seminar ja filmifestival on tasuta.

Osta pilet

Jaga
Kommentaarid