Juba 2019. aastal kirjutas Eesti Ekspress, et üks uue laine hiphopkultuuri läbivaid teemasid ja ohtlikumaid kõrvalnähte on olnud kangete retsepti­ravimite kasutamine mõnuainetena. Neist populaarseimaks oli kujunenud Xanax, alprasolaami nimelist tugeva toimega bensodiasepiini sisaldav rahusti.

Eestis oli selle trendi üks maaletoojaid räppar Sip€lga 14, kes andis muuhulgas 2017. aastal välja digitaalse EP „Xan Andreas“, mille kaanepilt on kujundatud kui Xanaxi pakk (videos alates 00:00).

Kaks aastat hiljem - tunnistades, et tarvitas trendikat droogi ka ise - oli ta oma meelt muutnud. „Kui ma nüüd sellele tagantjärele vaatan, siis see oli tõesti täiesti debiilne. Aga eks väga suur osa, miks Eesti kakajunnid seda tegid, oli see, et see oli trendikas ja äge. Suured iidolid, nagu Lil Peep ja sellised, võtsid neid sisse nagu Tic Taci. Eks nad mõjutasid siis noori lolle rahvamasse.“

Tänaseks ei ole Xanax kaugeltki ainus retseptiravim, mille nime Eesti räpparite riimides kohata võib. Kodeiinist oksükodoonini - vaata videost, millega täpselt tegu!