Pärast seda, kui mitu meediaväljaannet oli Indoneesia valitsus- ja haiglaallikatele viidates teatanud Lavrovi südameprobleemidest, avaldas ministeerium video, kus Lavrov väidetavalt oma hotelli hoovis istudes tööasjadega tegeleb. „Nad on meie presidendist viimased kümme aastat kirjutanud, et ta on haige, see pole poliitikas uus mäng,“ seletas Lavrov. Hiljem andis ta intervjuu agentuurile TASS ja ütles, et ootab lääne meedialt suuremat ausust. Kohaliku aja järgi teisipäeva lõuna paiku nähti teda G20 kohtumisele saabumas ja Indoneesia presidendi Joko Widodoga kohtumas.

Samal ajal said vaenulikud irvhambad kõneainet Lavrovi garderoobi arvustades, millest torkab silma, et läänevastase retoorikaga minister on hinges endiselt suur lääne moe ja tehnoloogia austaja. Kui Putin räägib pidevalt kodumaise tootmise tähtsusest, võiks ju oodata, et ka ministrid kannavad Venemaal toodetud nutikelli või rõivabrände. Nii aga ei ole.

Indoneesias enda elusoleku tõendamiseks avaldatud videos reklaamib Lavrov tahtmatult telefoni iPhone 14 (hind umbes 800–1000 eurot) ja kannab New Yorgi kunstniku Basquiat´ teosele viitavat särki. Hiljem õnnestus Lavrovil siiski ümber lükata kuuldused, nagu oleks ta neile lisaks kandnud Apple´i nutikella. „Kirjaoskamatutele tasub eraldi seletada, et kella valmistaja polnud Apple, vaid Huawei,“ pahandas Lavrov intervjuus TASS-ile. Video põhjal otsustades võib olla tegu nii ühe kui teisega.