„Esmalt kompenseerisime enda töötajate autosõitude jalajälje ja nüüd pakume Carbon Impact Hero teenust ka oma klientidele,“ sõnas AVIS Baltics tegevjuht Hardi Isok. Isok lisas, et tegu on esimese omalaadse lahendusega täisteenusliisingu turul, mis on loodud ettevõtetele, kes eelistavad keskkonnahoiuks mõõdetavaid lahendusi.

KWOTA asutaja Rain Vääna sõnul otsivad kliendid jalajälje kompenseerimiseks viise, mille positiivne mõju keskkonnale oleks kohene ja valideeritud. „Autosõidust tekkivat jalajälge saab vähendada, aga mitte nulli viia. Seepärast on autosõidu kompenseerimine ka loogiline osa keskkonnast hooliva inimese ja ettevõtte tegevustest,“ märkis Vääna.

Ringmajandust hoogustav idufirma KWOTA kaupleb süsinikusäästuga, mis tekib materjalide taaskasutamisest. Sääst on valideeritud KWOTA standardi alusel ning materjalide teekond läbipaistvuse suurendamiseks digitaliseeritud. Tulemuseks on uus äri- ja tasustamismudel, mis suurendab taaskasutatud materjalide osakaalu vähendades oluliselt süsiniku heitkoguste tekkimist.