Vaher rääkis, et koroonakriisiga seonduvad otsused langetab terviseamet. „Kui terviseamet palub abi, siis loomulikult aitame. Otsus, kuidas käituda nende asutustega, on terviseameti käes,” ütles Vaher.

Peadirektori sõnul on Eesti meelelahutus- ja toitlustusasutused üldiselt koroonakriisis väga hästi käitunud. „Eesti ettevõtjad on mõistlikud inimesed. Ma olen kindel, et sellist Mem kohviku taolist olukorda ei teki. Kui tekib, siis oleme resoluutsed,” sõnas Vaher.

Reede ennelõunal andsid üheksa meelelahutusasutust teada, et otsustavad 11. märtsil kaotada nende asutustes kõik kehtivad COVID-19 piirangud.

„Koos meie kaasvõitlejatega avame uksed ja ongi kõik,” teatas ühe allakirjutanud asutuse Ööklubi 9/11 mänedžer Simo Protten. „Loodan südamest, et selle info valguses Eesti riik teeb omad järeldused ja lõpetaks piirangud, nagu kõik teised riigid ümberringi on teinud.”

Avaldusele on alla kirjutanud:
1. Ööklubi 9/11
2. Korsaar
3. Kolmas Koht
4. Oasis Restorant
5. Vegan inspiratsioon
6. Koht
7. Baila Bar
8. Geneva Nightclub

Esialgses nimekirjas oli kaks baari, mis hiljem palusid end koroonapiirangutele vilistajate nimekirjast eemaldada.
Baar Naiiv teatas Facebookis, et nad ei plaani seadust rikkuma hakata ja kirjutasid omaarust alla aktsioonile, mis nõuab valitsuselt lahendusi meelelahutussektori muredele.
Esialgses nimekirjas oli ka baar Labor, mille esindaja võttis Delfiga ühendust ja teatas, et nemad sellises aktsioonis osalemiseks luba andnud ei ole. „Palun meie asutus selle artikli ja toetuses osalejate seast esimesel võimalusel kohe kustutada,” ütles Labor Baari esindaja Jukko.

Jaga
Kommentaarid