"Kuna valitsus ei ole oma tööd teinud, siis oleme opositsioonierakonnana nende jaoks selle läbi mämmutanud, ent paraku tundub, et seda empaatiavõimet jääb jätkuvalt valitsuse poole pealt puudu," ütles Saar viidates sellele, et peaminister Kallas on nende välja pakutud lahendusi ignoreerinud.

"Selles kriisis ei suuda valitsus pakkuda tegelikult seda vajalikku turvatunnet ning ei suuda välja pakkuda meetmeid, mis oleksid inimesele arusaadavad, väärikad ja tõeliselt efektiivsed," ütles Saar. "Täna paraku kuuleme, kuidas Kaja Kallas räägib soravalt sellest, mida tuleks investeeringute mõttes pikas perspektiivis teha, aga enne, kui me nende investeeringuteni jõuame jõuavad valitsused vahetuda ja kaob inimeste jaks uskuda, et ükspäev läheb paremaks," ütles Saar.

“Kriisis ma eeldan, valitsus tuleb oma inimestele appi ja annab neile kindlustunde, aga selles on valitsus väga kõvasti läbi kukkunud, " ütles Saar ning lisas, et valitsuses tegeletakse peamiselt vaidlemise ja kaklemisega.

Ka Isamaa esimees Seeder ei ole valitsuse tööga rahul. "Valitsusel ei ole adekvaatseid lahendusi praeguseks kriisiolukorraks. Peaminister pidas sellise teoreetilise loengu vast põhikooli õpilastele ja millest kõigest siin ei räägitud, need olid ettevalmistatud jutupunktid, kus räägiti vene vägede väljaviimisest, ühinemisest NATOga ja kõigest milleski, aga mitte sellest. mida praegu on vaja akuutselt lahendada," ütles Seeder.

Mida sotsid ja isamaalased ise lahenduseks pakuvad, saab kuulata videost.