"Väike torge oli, nagu väike sääsehammustus, isegi natuke väiksem," ütles Karmen Jolleri poeg Aleksander.

Aleksander tunnistas, et ta pelgas algul pisut süsti, kuid hirm läks ruttu üle. "Enam ma lihtsalt ei karda."

Oma tütart Sädet tuli koroonaviiruse vastu vaktsineerima ka Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma, kes põhjendas ka vaktsineerimisotsuse tagamaid. "Parem karta kui kahetseda. Me ei taha seda rasket haigust, me ei taha sattuda haiglasse. Me ei taha ka seda viirust edasi levitada," ütles Härma ning lisas, et kui soovime ühiskonda kuidagi aidata, siis see on selleks hea viis.

Delfi küsis ka, mida sooviks Härma öelda neile, kes veel laste vaktsineerimise osas kõhklevad. Mida Härma sellele vastas ning miks laste meelest üldse vaktsineerima tulla tasus, saab kuulata juba videost.

Lapse vaktsineerimiseks saab lapsevanem aja broneerida võttes ühendust lapse perearstiga. Üleriigilise digiregistratuuriga liitunud perearstide puhul ja lapse vaktsineerimiseks haiglate vaktsineerimiskabinettides saab aja broneerida digiregistratuuris.

Riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon andis 30. novembril soovituse vaktsineerida 5-11-aastaseid lapsi COVID-19 haiguse, raske haigestumise ja tüsistuste tekkimise riski vähendamiseks ning viiruse leviku pidurdamiseks lastekollektiivides ja lähikondsete seas.

COVID-19 haiguse läbipõdenud lapsi soovitavad eksperdid vaktsineerida sarnaselt täiskasvanutele ühe doosiga kuue kuu möödumisel tervenemisest.

Jaga
Kommentaarid