Mis ilmestaks ootamatu lumevaiba võlusid ja valusid rohkem kui üks ilukirjanduslikus võtmes esitletud näide päriselust?

"Kui ühistranspordiga tööle tulnud Delfi reporter toimetusse jõudis, oli kolleegist fotograaf oma autot alles lumehangest välja kaevamas."

Nagu näib, on kauaoodatud piltilus lumesadu tahtmatult rohepöördele ja ühistranspordile kauge kaarega reklaami tegemas - ühissõidukiga on paksu lumesaju perioodil kõvasti kergem oma igapäevaseid toimetusi nimekirjast maha kriipsutada kui isikliku autoga. Viimane jääb lihtsalt öise lume alla lõksu ning kui sahk abiks pole, võib näiteks hommikune tööleminek venida pooletunnise protsessi asemel neli korda pikemaks.

Kuus tundi rookimist

Kuidas pealinlased võluva, ent tüütust valmistava lumevaibaga toime tulevad?

Kalamaja kandi koduhoovis lund rookinud härrasmees märkis näiteks Delfile, et nende leibkonnas käis pehmete valgete lumekuhjade tõstmine ühest nurgast teise juba alates kella seitsmest hommikul saati. Ajaks, mil ajakirjanik ta kinni püüdis, oli lumekoristus kestnud juba tervelt kuus tundi, kuid füüsilisest pingutusest ja kargusest õhetava näoga mees ei pannud seda sugugi mitte pahaks. Vastupidi.

Mustavärvilisi labidaid välkus linnapildis muidu pea iga 50 meetri tagant. Selline vaatepilt tähendab vaid üht: ehituskaubamajadel on lume saabumisega kasumipidu majas. Delfi väisas seetõttu ka Laagna teel asuvat Bauhausi, nägemaks labidakuhjade sulamist omaenese silmaga. Sealse infoleti töötaja märkis ajakirjanikule, et lumelabidatel on praegu tõesti tipphooaeg - päeva lõpuks ennustas ta vastava kauba puhul defitsiiti. Teine talvine moekaup - kelk - oli infoleti töötaja sõnutsi juba eile sealse poe alalt otsa saanud.

Vaata videost lähemalt, kuidas pealinlased lumekoorma vastu võtsid!

Hea lugeja - kui lumevaip sulle täna üllatuse valmistas ja soovid seda teistegagi jagada, siis saada pilt või video aadressile vihje@delfi.ee!