"See oli õhtune aeg, mil ma olin parajasti Pärnu kesklinnas, teel kodu poole. Üks täismees peksis vanemat härrasmeest ja korduvalt," kirjeldas Kristin juhtunut. "Püüdsin signaali lasta, et peksja tähelepanu saada. Ta korraks vaatas, aga see ei heidutanud teda," lisas ta.

Kristin Rappu sõnul tegi kurvaks see, et liiklus oli tegelikult tihe ja inimesi ümberringi palju. "See toimus tee ääres. Kõndijaid oli palju, bussipeatus oli sealsamas. Inimesi oli, aga kahjuks ei tulnud keegi teine appi," lausus naine.

Delfi küsimuse peale, kas ta ka enda turvalisuse pärast muret tundis, vastas ta, et sellele mõtlemiseks polnud tal aega. "See adrenaliin ja soov aidata oli suurem," ütles justiitsminister Maris Laurilt kodanikujulguse aumärgi pälvinud Kristin.

Justiitsministeeriumi kirjeldus juhtunu kohta

9. veebruaril nägi Kristin, kuidas üks noorem mees peksab tänaval vanemat meest. Juhtum leidis aset Pärnu kesklinnas, kus oli sel ajal tihe liiklus ja möödujaid palju, aga keegi ei sekkunud. Olles autoga liiklusvoos ei saanud ta koheselt peatuda, aga andis ründaja peletamiseks signaali ja pööras esimesel võimalusel ringi ning sõitis tagasi sündmuskohale. Ründaja peatamiseks sekkus Kristin toimuvasse ning tema otsene tegutsemine ja eemalt lähenev politseiauto sundisid ründajat lahkuma. Olenemata ärevast olukorrast õnnestus Kristinil teha lahkuvast ründajast ka foto, mis oli küll udune, aga aitas siiski politseil ründaja isik kindlaks teha. Pärnu maakohus mõistis mehe süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja peksmises. Kristinile iseloomulik julgus ja otsustavus tegutseda ning soov aidata ka oma heaolu ohtu seades on imetlusväärne.