"Kujundasime selle seisukoha, et Isamaa saadikud hääletavad vastavalt südametunnistusele," sõnas Urmas Reinsalu tänast otsust põhjendades.

Kuigi partei loobus Karist kandidaadina ülesse seadmast, toonitas Reinsalu endiselt Isamaa soovi president Riigikogus ära valida. Hoolimata asjaolust, et Karist ei saa võtta konkreetse parteiga ideoloogiliselt ühte sammu astuvat isikut, siis Reinsalu on siiski kindel, et mõned poolthääled ta fraktsiooniliikmetelt presidendikandidaadina 30. augustil ka saab.

Reinsalu nentis, et ta pole ise veel kindel, kas annab Karisele poolt- või vastuhääle.

"Tunnistan, et kirjutasin kokkuvõttena: on rida väga sümpaatseid argumente Alar Karisel - mis puudutab migratsioonikvootide vastu seismist, eesti rahvuse enamrahvusena kestmist, mis puudutab kindlasti ka harituse toetamist," loetles Isamaa liige. "On kindlasti mitmeid küsimusi, mille puhul mul on küsimärke. Mina isiklikult täna küll ei ütleks, et ma kavatseks vastu talle hääletada. Ma kavatsen Alar Karisega veel isiklikult kontakti võtta ja küsida mõningaid täiendavaid küsimusi, see on minu aus vastus."

Esmaspäeval märgiti parteist, et Karise kandidatuuri vaagimisel peetakse arutelu ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga. Reinsalu nentis, et aru on möödanikus ikka peetud, ent teise äraootaval seisukohal oleva erakonna otsusest Karise toetamisel Isamaa liikmed ei lähtunud.

Täpsemalt saab aruteluprotsessi kohta kuulda juba videost!