Austraalia politsei kähmles täna Sydneys piirangutevastaste meeleavaldajatega. Üle riigi registreeriti aga 894 uut koroonaviiruse juhtumit ning tegu on suurima ööpäeva jooksul lisandunud nakatunute arvuga.

Politsei arreteeris nii Sydneys kui ka Melbourne'is sadu inimesi. Seitse korrakaitsjat said kokkupõrgete käigus nii tõsiselt viga, et toimetati haiglasse.

Sydneys registreeris politsei 47 avaliku korra rikkumist ja kirjutas välja rohkem kui 260 trahvi. Trahvisummad jäid 50 ja 3000 Austraalia dollari vahele (30 kuni 1800 eurot). Melbourne'is vahistasid võimud 218 inimest ja väljastasid 236 trahvi. Sealseid arreteerituid ähvardab kehtivate tervishoiunõuete rikkumise eest 5452 Austraalia dollari suurune trahv (3300 eurot).

Sydney on Austraalias leviva deltaviiruse epitsenter ning täna tegutses linna tänavatel sadu märuli- ja tavalisi politseinikke, kes üritasid inimestel takistada koroonapiirangute protestile liikumast, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

„Siin Uus-Lõuna-Walesi osariigis valitseb äärmiselt tõsine olukord," teatas osariigi tervishoiuminister Brad Hazzard. „Praegu pole isekuseks aega, vaid peab mõtlema kogukonna ja perede peale," lisas ta.

Piirangutevastased demonstratsioonid toimusid ka Brisbane'is ja Melbourne'is, kus rahvamassid marssisid läbi linna.

Austraalia meeleavaldused kipuvad vägivaldseks muutuma ja arvamusküsitluste järgi ei toeta neid just paljud. Juuli lõpus avaldas firma Utting Research uuringu tulemused, mille järgi toetas demonstratsioone vaid seitse protsent vastanuist.