Tuhanded inimesed üritavad jätkuvalt pääseda Kabuli lennujaama aladele ning lahkuda mõne sõjaväe- või tsiviillennuga riigist. Päevi kestnud kaoses on vähemalt 12 inimest surma saanud, kirjutab BBC.

Kabuli lennujaamas valvavad korda USA ja Suurbritannia sõdurid, keda eraldab tuhandetest meeleheitel inimestest - ja väljas partrullivatest Talibani võitlejatest - okastraataed.

Üks Kabuli lennuväljal töötav staažikas Briti sõjaväelane rääkis eile portaalile Sky News, et naised viskavad oma lapsed üle aia ja paluvad sõduritel nad kinni püüda. Allika sõnul on toimunu sõduritele oma jälje jätnud. „Muretsen oma meeste vaimse tervise pärast ja püüan neid aidata. Möödunud öösel nutsid kõik."

„See oli täiesti kohutav. Naised heidavad oma imikud üle okastraataia ja karjuvad, et sõdurid nad kinni püüaks. Osa neist jäi okastraati kinni," lisas allikas.

Taliban on lennujaama viivatele teedele seadnud üles oma kontrollpunktid ning üritavad afgaane lennujaamast eemal hoida. Väidetavalt on tagasi saadetud ka kehtivat viisat omavaid inimesi. Ajalehe Los Angeles Times korrespondent sattus tunnistajaks ka stseenile, kus äärmusühenduse võitlejad sihtisid relvadest rahvahulka, tegid õhku hoiatuslaske ning surusid inimesi keppidega tagudes eemale.