Üks plahvatuse tõttu kannatanu märkis, et ta oli juhtunu toimumise ajal oma lapsega kodus. Algse ehmatuse järel tuli esimese mõttena pähe põgeneda rõdu kaudu (naine elab 3. korrusel) , ent võimaluse selgumisel võttis ta ette teekonna majast välja läbi trepikoja.

"Ma ei saanud öösel eriti magada," tunnistas naine pead raputades. "Silme ees see, kui jooksime lapsega välja: siis, kui välja jõudsime ja siis trepikoja pilt ka."

Karm katke toimunust on silme ette talletatud ka teisel Jaama tänava elanikul - temal sedapuhku võigas vaatepilt põletushaavadest ja leekidest.

"See oli too hetk, kui mõtlesin, mis toimub. Nägin, kui meedik sai viga, ta läks alla. Siis tuli laustulest meesterahvas välja - see oli šokeeriv," tõdes naine. Pikaajalist emotsionaalset kahjustust ei arva ta endal olevat. Ta loodab, et teistelgi õnnestub juhtunust kiiresti välja tulla.

Naine kirjeldas, et spekulatsioone juhtunu kohta on liikvel hulgi: üks versioon katab peretüli, teine alkoholitarbimist, kolmas aga enesetapjalikku lähenemist. Naine teadis veel teadis veel rääkida, et plahvatuse epitsentris paiknenud korterisse jäid kaks kodulooma sisse - mõlemad olla surma saanud.

Kuula videost lähemalt, mida plahvatust kogenutel tolle jubeda juhtumi kohta rääkida on.

Võimalus saada abi
Kõikidele asjaosalistele, keda sündmus otseselt või kaudselt puudutab, pakub sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ööpäevaringset psühholoogilist esmaabi ohvriabi kriisitelefonil 116 006. Need, kes helistada ei saa või ei soovi, saavad nõustajaga suhelda veebivestluse teel aadressil www.palunabi.ee.


Psühholoogiline esmaabi kujutab endast pärast traumeerivat kogemust personaalse ja vahetu toe pakkumist, et taastada turvatunne, vähendada kaotuse mõju ja anda tugevust ning vastupidavust toimetulemiseks ja igapäevaeluga jätkamiseks. Vajadusel saame abistada sobiva spetsialisti leidmisel.