Laupäeval, 17. juuli öösel kell 2:25 märkas Riia liikluspatrull 145 kilomeetrise tunnikiirusega sõiduautot Mercedes-Benz. Juht politsei peatumismärguandele ei reageerinud ning üritas politsei eest põgeneda. Riia kesklinnas toimunud tagaajamise tippkiiruseks mõõdeti 192 km/h, seda alas, kus piirkiirus on 50 km/h.

Kolm minutit kestnud tagaajamine lõppes, kui juht peatas auto ning otsustas sündmuskohalt jalgsi põgeneda. Politsei- ja eriüksuse koostöös peatati juht koheselt. Selgus, et tegu oli vaid 16-aastase noormehega, kes oli tagaselja vanemate auto võtnud ning sellega lõbusõidule läinud. Autos oli lisaks juhile veel neli kaasreisijat. Juhil alkoholijoovet ei tuvastatud.

Võib oletada, et juht peatas auto ning otsustas põgenemist jätkata kondimootori abil, kuna märkas mootoriruumist immitsevat tossu - peagi pärast noormehe kinnipidamist süttis ülekuumenenud Mercedes leekidesse. Läti päästeametil õnnestus tuli mõne minutiga likvideerida, keegi põlengus ega tagaajamises viga ei saanud.

16-aastast noormeest oodatakse nüüd vanematega kohtusse, kus teda süüdistatakse kolmes rikkumises: kiiruse ületamises, juhtimisõiguseta sõitmises ning punase fooritule eiramises.