Kreeka puhkusesaare Mýkonose turistid ja ettevõtjad on pahased, sest valitsus otsustas koroonaviiruse vastu võitlemiseks kehtestada öise liikumiskeelu ja keelata ära ka muusika.

„Nad otsustasid aasta kõige kriitilisemal hetkel saare majandustegevuse hävitada. Meil on juba palju broneeringute katkestamisi, turistid lahkuvad saarelt. Meie ja meie meeskonna jaoks on tegu katastroofiga," selgitas Mýkonose äriomanike liidu president Iraklis Zisimopoulos, kellele kuulub saarel kaks hotelli, kaks restorani ja neli baari.

Zisimopoulose sõnul tühistati laupäeval pärast piiranguteadet 30-40 hotellibroneeringut.

„Üldse ei mõista, miks valitsus sellise otsuse langetas, kuid loodame, et nad muudavad kiirelt meelt. Selline asi hävitab terve majanduse," lisas Zisimopoulus.

Rikaste peosaarena tuntud Mýkonos on Kreeka üks populaarsemaid puhkusesaari, mida külastab igal suvel ligi miljon inimest. Teiste hulgas näeb seal Hollywoodi saari, modelle ja maailmakuulsaid sportlasi.
Turistid eile Mýkonosel.

Tavaliselt on saare arvukad baarid ja ööklubid varajaste hommikutundidena külastajaid täis, kuid laupäeva öösel polnud mingit tantsimist ega muusikat. Ka sai Mýkonosel näha haruldast vaatepilti: öise liikumiskeelu tõttu olid kitsad munakivikattega tänavad täiesti tühjad.
Pärast seda, kui saarel registreeriti koroonaviiruse kolle, teatasid tervishoiuvõimud, et restoranides, baarides ja ööklubides keelatakse muusika. Ka kehtestasid nad kella ühest öösel kuni kuueni hommikul liikumiskeelu.

Võimude teatel registreeriti laupäeval saarel 37 uut haigestumisjuhu ning eelneva seitsme päeva jooksul oli neid igal päeval sama palju lisandunud.

„Meie puhkus on rikutud," sõnas Briti turist Camilla Pierce Reutersile. „Mul on täna sünnipäev ja pidime tähistama minema, aga nüüd lähme hoopis koju," ütles USA-st kohale sõitnud Alden Gatt.

Paljud Mýkonosele tulnud välismaalased ei kavatse aga puhkust raisku lasta ning plaanivad edasi sõita mõnele teisele saarele.

„See raha läks vastu taevast ja ka mu aeg on raisus. Võtsin töölt täiesti mõttetult vabad päevad. Head aega, Mýkonos!" sõnas Saudi Araabia turist Dina.

„Mina sõidan edasi Iosele, Folegardosele või Milosele, sest seal pole selliseid piirangud," ütles itaallane Marco Marsipo. „Kui oleksime seda ette teadnud, poleks me arvatavasti siia tulnud," lisas itaallanne Matilda Marsipo.