“Kui “Ookeani” lavastaja, maailmatasemel tunnustatud Ran Arthur Brauni sõnul on tegemist tema jaoks ainulaadse projektiga, siis ütleb see nii mõndagi,” ütles Lusti, kelle sõnade kohaselt tasuks “Ookeani” nägemisest huvitatud inimestel pileti soetamisega kiirustada. “Ookean pole enam merede taga, etenduseni on jäänud loetud tunnid. Kui sa ei taha maha magada midagi kordumatut, osta pilet ja tule täna Tallinna sadama juures mängitavale lavastusele.”

Suurlavastust “Ookean” mängitakse Eestis vaid 15. juulil algusega kell 19 ja kell 22. Peaprodutsent Lusti sõnul on üheks põhjuseks, miks “Ookeani” rohkem ei lavastata, projekti keerukus. “Tegemist on rahvusvahelise pingutusega, kus eestlaste muusika ja dirigeerimine saavad üheks rahvusvahelise suurejoonelise lavašõuga. Arvestades sellise projekti koordineerimisvajadust ja sellele kuluvat ressurssi, ei ole lähiajal samalaadset sündmust Eestisse oodata.”

Muusikaline suurlavastus "Ookean" on audio-visuaalne vaatemäng, mis jutustab vee, tule koreograafia, kehakeele ning muusikaga loo inimese panuse möödapääsmatusest. ”Ookeani” muusikat teevad Tallinn Sinfonia ja kammerkoor Voces Tallinn, lisaks laval toimetavatele esinejatele ja 8-meetrisele marionettnukule toetab muusika edasiantavat sõnumit suurtel ekraanidel näidatav eelsalvestatud videomaterjal.

Võimalus näha ainulaadset hiidnukku

Üheks suurlavastuse peategelaseks on Hispaaniast Eestisse saabunud 8-meetrine hiigelmarionett, kes kasutab liikumiseks kraana abi ning kelle tegevust juhib kaheksaliikmeline eestlastest ja hispaanlastest koosnev meeskond. Nuku valmistas Carros de Foc (Alicante), kes suurlavastuse „Ookean“ tarvis tegi talle ka tuukrikostüümi ja kiivri.

Carros de Foc on tänavateatriettevõte, mille peakorter asub Hispaanias Alicantes. Ettevõte on maailmas tuntud eelkõige oma mobiilsete hiigelnukkude poolest, nende hiigelkujud on osalenud erinevatel tänavateatrite festivalidel üle Euroopa ja Aafrika. Hetkel on ettevõtte valikus 6 hiidmarionetti, kellest üks viibib hetkel Eestis.

Pileteid etendusele saab osta Piletitaskust.