"Me oleme praegu sellel väljal, kus otsitakse presidenti Eestile, ainsad," rääkis Helme. "Hästi läheb".

Helme tõdes, et kahtlemata tulevad ka teised erakonnad enne presidendivalimiste avapauku mõne kandidaadiga välja, kuid Helme hinnangul ei pruugi need nimed olla tingimata võitjate omad.

"Mul on eeltunnetus, et need nimed on nimed, mis ei kõla, millel ei ole laiemat ühiskondlikku tuntust või kandepinda," rääkis Helme.

Martin Helme hinnangul võib Henn Põlluaasa trump olla tema selge maailmavaade. "Valijameeste kogu, kes ei ole nii politiseeritud kui riigikogu, pigem võiks kaaluda seda, et nad lähevad kindla peale välja - inimese peale, kelle poliitiline maailmavaade on väga selge, väljakujunenud. Kelle puhul on täiesti arusaadav, et me ei hääleta mingi tundmatu suuruse poolt," rääkis ta.

Martin Helme on käinud otsimas teiste erakondade juhtide juures toetust Henn Põlluaasale, kuid ühtegi kindlat kokkulepet pole läbirääkimiste käigus sündinud. "Keegi ei anna tänasel päeval ühtegi siduvat lubadust, kokkuleppeid ei ole," tõdes Helme. "Aga ei ole ka ära öeldud selgelt. Ma arvan, et see ei ole üldse välistatud, et me saame ka juba riigikogus vajalikud hääled ülesseadmiseks [presidendikandidaadi ülesseadmiseks on vaja riigikogus 21 häält, EKRE-l on parlamendis 19 kohta - toim]."

Tagatubades toimuva kohta väitis Martin Helme, et Reformierakond ja Keskerakond üritavad esmalt arutada kandidaati omakeskis ning kui vastav kandidaat leitakse, räägitakse sellest ka teistele erakondadele. "Ja [see] ei ole kuhugi edenenud," ütles Helme.