"Haiglaravil olijate number tuleb jonnakalt alla," viitab ta probleemile. "Intensiivravikohad on täis ja ega ka 400 uue haigestunuga päevad pole rõõmusõnumid," vaatab ta olukorrale otsa. Härma lisab, et meditsiinitöötajatel on endiselt väga suur koormus ning sihiks on see, et koroonanumbrid jätkuvalt langeks.

Nakatumiskordaja R on praegu 0,8 juures, mis on hea märk. Põhiliselt levib viirus praegugi töökohakollete kaudu. Ka reisidelt tuuakse koroonat kaasa, ent üldiselt need suuremateks kolleteks ei levi. "Ei ütleks, et reisikolded oleks kõige domineerivam, ennekõike töökohakolded."

Tuleval nädalal leevenevad piirangud märgavalt. On see praegu mõistlik? "Eks ta riskantne on praegu piiranguid leevendada," nendib Härma. "Inimestel on vaja aru saada, et see on selline hädavajalik leevendamine, et ei hoitaks kogu aeg ühiskonda lukus. Õpime viirusega koos elama, üritame Eestit lahti hoida. Osa sellest."

Ta leiab ka, et kõik taandub inimeste enda käitumisele ja valikutele. "Kui poed lahti, pole mõistlik kohe tipptunnil sinna tormata, kui on palju rahvast. Pole mõistlik hakata sünnipäevapidusid tagantjärele pidama," näitlikustab Härma.

Pikemalt juba videointervjuus.