Aiandus on olnud eestlastele omane läbi aegade, alustades vajaduspõhisest tarbeaiandusest ja jõudes tänapäevase iluaianduseni. Iga aed on oma nägu, olles kohandatud pererahva vajaduste põhjal. Kauneid, samas funktsionaalseid koduaedu leiame Eestis aina rohkem.

Uudse lähenemisena on Popseed avanud veebikeskkonna, kus tegeletakse virtuaalse aiakujundamisega. Võib tekkida küsimus, kas see on aianduses võimalik. Marilen Mentaal selgitab, kuidas planeerida esteetilist, funktsionaalset ja ökonoomilist aeda, ning Maria Palusalu süveneb inglise stiilis kauni peenra loomise protsessi. Arutelus Popseedi haljastaja Mariliis Sirgega jõutakse selgusele, kas virtuaalaiandus on reaalsus või utoopia. Seminari juhib Eesti Maaülikoolist Leila Mainla.

Seminari jooksul saavad teemakohaseid küsimusi esitada kõik kuulajad ja vaatajad Popseedi Facebooki kommentaariumis. Küsimustele vastame seminari lõppedes.

Popseedi veebikeskkond pakub võimalusi neile, kellel oma unistuste aia rajamine alles ees või kes soovivad olemasolevat aeda värskendada. Võib olla ka juhtunud, et emotsiooniostudest on aeda kogunenud kaootilised üksikud istutused, mis saab korraliku peenraplaani abil kauniks, kompaktseks ja kergesti hooldatavaks peenraks kujundada. Popseedi aiaplaanidest leiab professionaalide disainitud kauneid täislahendusega peenraid ja konteinereid erinevatesse aiastiilidesse ning kasvutingimustesse. Esindatud on inglise ja maakodu stiilis lopsakad peenrad, eriilmelised konteinerid ehtimaks terrasse ja rõdusid, tarbe- ja ürdipeenrad, turba- ja varjupeenrad, hekid ja veesilmad. Peenra saab filtreid kasutades oma maitse järgi valida. Iga peenra juurde kuulub hästi loetav taimeplaan, taimede nimekiri koos kirjelduse ja kogusega, istutus- ja hooldusjuhend ning kogu protsessi toetab nõuannetega Popseedi virtuaalaednik. Suurepärane, kui teil on osa peenrasse istutatavaid taimi juba olemas või saate neid soetada sõpradelt, toredalt naabritädilt või rohevahetustest.

Peenraplaaniga on võimalik mugavalt ja aega säästvalt kaasa osta kõik vajaminevad taimed kas täiskomplektina või osaliselt, mida toetab hea istikuvalikuga Popseedi aiatoodete e-pood. Tekkinud küsimustele vastab kodulehel virtuaalaednik.

Virtuaalsete kohtumisteni!

Jaga
Kommentaarid