Kuumalaine on meid kimbutanud juba pea nädal aega ega taha kuidagi lõppeda. Olgugi et inimestel pole sooja rannailma vastu midagi, kujutab see üpriski suurt ohtu meie neljajalgsetele sõpradele.

Koera autosse jätmisest on juba palju juttu olnud. Nii päikselises kui ka varjulises kohas on suviste ilmadega autos väga lämbe ning temperatuur tõuseb vähem kui minutiga ohtlikult kõrgele. Seega võiks igasuguste riskide maandamiseks koera pigem koju jätta.

Ühtlasi tasub palavaga vältida pikki matku ja raskeid treeninguid. Pigem tuleks koerale puhkust anda ja jälgida, et tal oleks võimalik minna varjulisse ning jahedamasse kohta. Ka päikselises korteris võib temperatuur kergesti ohtlikult kõrgele tõusta ja õhk on lämbe. Suur veekauss värske ja jaheda veega olgu koerale alati kättesaadav.

Videos tutvustatakse spetsiaalselt koertele mõeldud jahutusvesti, mis on palavate ilmadega suur abimees. Ühtlasi juhib arst tähelepanu esmaabivõtetele, mida tuleks teha, kui koeral on juba kuumarabandus tekkinud. On väga oluline, et samal ajal, kui esmaabi osutatakse, võetaks ühendust loomaarstiga ja pöördutaks esimesel võimalusel kliinikusse, sest selline seisund võib muutuda väga kergesti eluohtlikuks.