Konkursi raames valib žürii välja võitja nii sporditalendi, teadustalendi, kultuuritalendi kui ka ettevõtlikustalendi kategoorias. Lisaks valitakse välja ka neli teise koha väärilist noort. Kõiki tiitliga pärjatud noori tunnustatakse rahalise auhinnaga, mis on abiks noorte unistuste elluviimisel. Kandideerimiseks vajaliku info saab sisestada konkursi kodulehele www.tulevikutalent.ee nii kirjaliku motivatsioonikirja kui ka video formaadis.

Teiste seas oodatakse tänavu kandideerima ka andekaid sporditalente. “Loodame näha sporditalendi kategoorias avaldusi noortelt, kel on ette näidata silmapaistvaid tulemusi spordi vallast,” rääkis Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets ning lisas, et lisaks jooksmisele ja korvpallile kuuluvad sellesse kategooriasse kindlasti ka male, võistlustants, suusahüpped või kardisport.

“Panen noortele südamele, et kui nad tegelevad mõne spordialaga ja leiavad end ikka ja jälle pjedestaalilt, siis ehk ongi just nemad need sporditalendid, keda me otsime. Hindame kandideerijate tulemusi nii erinevalt võistlustelt kui ka erinevatelt rahvaspordiüritustelt,” selgitas Ljubobratets ja lisas, et kandidaatidele antakse punkte vastavalt võistluse olulisusele ja kohale, mis saavutati.

Sporditalendiks kandideerijaid asub hindama tippjalgrattur Jaan Kirsipuu, kes on mitmekordne Eesti meister nii aja- kui ka maanteesõidus. Lisaks arvukatele kodumaistele rattamaratonide võitudele kuuluvad Kirsipuu saavutuste hulka ka neli etapivõitu Tour de Frace’il ja üks Vuelta a Españal.

Tulevikutalentide konkursile on võimalik kandideerida kõigil 5.-12. klasside õpilastel, kel on silmapaistvaid saavutusi kas spordi, kultuuri, ettevõtlikkuse või teaduse vallast. Iga kategooria parim saab koos tiitliga “Tulevikutalent 2016” kaasa 1000-eurose stipendiumi, lisaks premeeritakse stipendiumiga ka 2. ja 3. koha omanikke. Konkursile saab kandideerida kodulehel www.tulevikutalent.ee enne 18. oktoobrit.

Vaata 2015. aasta Sporditalendi mõtteid siit videost.

Jaga
Kommentaarid