Tulevikutalendi konkursi raames valitakse lisaks teadustalendile ka kultuuritalent, sporditalent ja ettevõtlikkustalent, kellest iga kategooria parim saab preemiaks 1000-euro suuruse stipendiumi. Lisaks premeeritakse stipendiumitega ka teise ja kolmanda koha väärilisi noori, et nende unistuste elluviimisele kaasa aidata. Kandideerimiseks vajaliku info saab sisestada konkursi kodulehele www.tulevikutalent.ee nii kirjaliku motivatsioonikirja kui ka video formaadis.

Maxima Eesti kommunikatsiooniojuht Katja Ljubobratets tõi välja, et teadustalendi kategoorias tunnustatakse 5.-12. klasside õpilasi, kel on silmapaistvaid saavutusi täppisteaduste valdkonnas. “Ootame kandideerima kõiki noori, kes on paistnud silma näiteks matemaatika, programmeerimise, joonestamise, füüsika, keemia, bioloogia või loodusõpetuse alal. Usun, et stipendiumile tasuks kandideerida igal noorel, kelle silm läheb numbrite maailmas särama ning kelle jaoks pole ükski valem liiga keeruline,” kirjeldas Ljubobratets.

“Tänavu on kõigil kandidaatidel võimalik esitada atraktiivne motivatsioonikiri hoopis video vahendusel - miks mitte kasutada seda võimalust oma seniste saavutuste väljatoomiseks ja edukate teaduseksperimentide demonstreerimiseks,” soovitas Ljubobratets noortele ja lisas, et kindlasti tasuks ka lapsevanematel ja õpetajatel oma lähikonna andekaid noori kandideerimisel julgustada.

Teadustalendiks kandideerijaid asub hindama füüsik ning Rakett 69 saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu, kes tegeleb ka ise igapäevaselt teadustööga, töötades Soome mõõteteaduste keskuse teadurina. Noorte teadussaate Rakett 69 raames noori juhendades ja neile ülesandeid välja mõeldes tõdes ka Vaigu, et tuleviku säravaimateks tähtedeks ongi just need noored, kel on soov panustada inimkonna arengusse oma tehnilise taibu, analüüsivõime ja töökusega.

Rohkem infot teadustalendiks kandideerimise ja stipendiumikonkursi tingimuste kohta: www.tulevikutalent.ee

Vaata videost, millised mõtted on 2015. aasta teadustalendil.

Jaga
Kommentaarid