1. Vesi-vesi-vesi.

Suvi on olnud suurepärane ja ei näita märkigi taandumisest. Taba “kolm ühe hoobiga” ja võta kaasa oma joogipudel. Nii säästad loodust (iga plastpudel on tükike looduskatastroofi), hoiad kokku raha (kuude kaupa plastpudelis laagerdunud pudelivesi on sadu kordi kallim kui meie oma puhas ja maitsev kraanivesi) ja mis perega aega veetes veel olulisem — aega! Seda viimast ei anna kuskilt juurde näpisatada rohkem, kui päikseline suvi ja puhkusegraafik annavad. Ei ole tarvis asjatult festivali alal janu kustutamiseks järjekorras seista.

2. Ole eeskujuks

Lapsed õppivad enim oma vanematelt. Ole neile eeskujuks viisakuse ja hoolimisega. Viisakusest ja hoolimisest mitte vähem tähtis on aga lõbutsemine! Tantsi südamest, hüppa ennast koos lastega batuudil hingetuks, maitse kohalikku toitu, aja naaberlauas istuva perega juttu ja laula kontserdil kaasa kõiki laule, mille sõnadest vähemalt kaks meeles! Nii õpetad oma lapsi kõigest hingest kaasa elama, isegi kui mänguväljakul põlv marraskile sai kukutud või tavast mõni vihmapiisk alla peaks langema.

3. Riietu mugavalt

10 000 sammu päevas on köömes selle kõrval, kui palju samme üks mudilane või teismeline vabaõhuüritusel päeva jooksul läbi silkab! Pane jalga vanad head tennised (mis sest, et uuemad on puhtamad), selga mugavad riided ja pea lastega sammu! Tõenäoliselt (sest lapsed on elu õied) saad päeva jooksul oma pluusile jäätist, käekotti liiva ja südamesse rõõmu siirastest naeratustest!

4. “Peaaegu oleks pesamuna metsa ununenud”

Festivali melu ja sagin on huvitav ja kaasahaarav. Aga mis saab, kui keegi pereliikmetest ära kaob?

Kirjuta lapsele käe peale oma telefoninumber ja festvalile jõudes seadke esimese asjana sammud ala plaani juurde. Vaadake koos üle, kus on lasteala, kontserdiplats, infotelk. Leppige kokku koht, kuhu kõik lähevad juhul, kui keegi kaotsi peaks minema. Infotelk on kohtumispaigaks sobivaim, siis saavad meeskonnaliikmed lapse käel oleva telefoninumbri abil kohe lapsevanemaga ühendust võtta!

5. Pane kokku “festivali pakike”

Paki kaasa päevituskreem, vihmamantel, vahetusriided ja tagavaramähkmed, plaastrid ja telefonilaadija (merepäevade lastealal on ka laadimisjaam!). Alati on parem olla ettevalmistunud ja kaasa võetud asju mitte vajada, kui pisikeste äparduste pärast koju tagasi minna.

6. Tühja kõhu sõbrad!

Mõtle, mida teie pere päeva jooksul süüa soovib ja millised on teie festivalitavad. Kas eelistate võimalikult palju aktiivselt tegutseda? Sellisel juhul võta kaasa ka piknikukorv, et sobival ajal maha istuda ja keha kinnitada. Või soovite hoopis võimalikult palju erinevaid maisteid ära proovida? Siis tasub piiluda, millised food-truck'id meil sel aastal merepäevadel oma suurepäraseid hõrgutisi pakuvad SIIT.

7. Kõrvad peitu

Kuressaare Merepäevad on eelkõige ikkagi muusikafestival. Kontserdid hakkavad pihta juba pärastlõunal ja kestavad hilisööni. Võta lastele kaasa kõrvaklapid, et laste kõrvu valju muusika eest kaitsta. Ja miks mitte ka endale — festvalimelu kandub tihti ka linnatänavatele, hea uni on aga ekstra kõrvaklapi paari kindlasti väärt.

8. Ootusaeg on pikk

Aga sellest võib teha meeldiva kogemuse. Vaadake festivali kodulehelt, millised kontserdid on kavas, mis toimub lastealal ja folgiplatsil, kuhu Saaremaal veel minna. Arutage, kelle live-kontserdile kindlasti minna soovite ja kuulake nende hitte festivalini jäänud päevadel. Pidage perekoosolek ja leppige kokku, millistest üritustest kõik pereliikmed osa soovivad saada. Laske lastel kokku panna endale meelepärane plaan festivalil pakutavatest tegevustest.

9. Olgem ausad

Pärast lapsi ei ole elu kunagi sama. Ja kui just lapsed nädalavahetust vanaema juures maasikamoosiga pannkooke süües veeta ei soovi, siis ei ole festivalikogemus kindlasti sama, mis ta oli enne. Vahel läheb kõik kui lepase reega ja siis laguneb laiali nagu doominorida. Isegi kõige paindlikuma ja loomingulisema päevaplaani juures võib juhtuda, pead päeva lõpetama varem, kui tahaksid. Aga lõpuks on nohisedes magavad, päikesest musitatud ja jäätisest punnis kõhtudega lapsed miljon korda parem vaatepilt kui ükskõik milline superstaar! Merepäevad ootavad teid alati ka järgmisel aastal!

10. Vali sobiv festival

Kõige olulisem lastega festivale külastades on valida sobiv üritus. Et kontsertprogrammis oleks esinejaid nii kuuesele plikatirtsule, kolmeteistkümnesele noormehele ja emale-isale. Et süüa saaks tervislikult ja korralikult, aga soovi korral ka kiirelt ja mitte nii tervislikult. Kuressaare merepäevadel leiavad kõik oma. Lastele on sel aastal lausa terve oma ala (karussellide, lasteetenduste, töötubade, võistluste, mängude, artistide ja muuga), laadaplatsil on huvitavat nii emale kui vanaemale, messi alal leiab isa kindlasti meelepäraseima sauna, mida katsetada või kalamehe, kellega kogemusi vahetada.

Kõige olulisem lastega festivale külastades on valida sobiv üritus.

Kohtumiseni Kuressaare Merepäevadel!

Kuressaare Merepäevi toetavad Balbiino, Kuressaare Veevärk, AS Saarte Liinid, OÜ Merinvest, Ouman Eesti OÜ, Kuressaare Hambapolikliinik, Kaseoru OÜ, Saare Ehituspuit OÜ, Klotoid OÜ, Coop, Saaremaa Lihatööstus, Ehitusmees OÜ, Event Center, Saaremaa Spa Hotellid, Saarehotell, Coop pank, Auriga keskus, OÜ Pintsar.

Rohkem infot programmi ja esinejate kohta leiate meie kodulehelt www.merepaevad.ee. Merepäevade piletid on müügil PILETILEVIS.

Jaga
Kommentaarid