1984. aastal oli Jaan Talts juba oma professionaalse spordikarjääri lõpetanud ning võistlustrikoo varna riputanud. Olümpiavõitja, 41 maailmarekordi omaniku ning kahekordse maailmameistrina oli tal tõstmises juba piisavalt saavutusi.

Ka Aleksei Tammiste teeneid Eesti spordile ei saa alahinnata, sest tegemist on kümnekordse Eesti meistriga korvpallis ning pikkaaegse Nõukogude Liidu ja Eesti koondise mängijaga. Ka Tamma oli samaks aastaks juba oma kossuketsid kõrvale heitnud, võidu USA vastu kirja saanud ning kuldaja Kalevi selja taha jätnud.

Ühel ilusal suvepäeval said aga kunagised tippsportlased kokku ning võtsid mõõtu alas, milles kummalgi suuri eeliseid vastase ees polnud - tennises. Tallinna Spordiinternaatkooli tenniseväljakul võeti positsioonid sisse ning justkui kahe korüfee mõõduvõtt poleks piisav meelelahutus, võttis Tammiste tennisereketi asemel kätte hoopis lumelabida, mis pealtvaatajaid pisaraini naerutas. Nende seas ka Üleliidulise Kaubanduskonjunktuuriinstituudi Eesti filiaali teadurit, Leev Kuumi.

Vaata videost!