EASi turismiarenduskeskuse lõpptarbijaturunduse juhi Heili Klandorf-Järvsoo sõnul muudab #EstonianWay sotsiaalmeedia- ja digiturunduskampaania kahe aasta jooksul, mil Eesti tähistab sajandat sünnipäeva, sada välismaalast omamoodi Eesti saadikuteks.

“Kampaania idee on siduda läbi põneva reisielamuse Eestiga inimesi, kelle sõnal on oma kaasmaalaste või ka rahvusvaheliste jälgijate seas tuntav mõju,” selgitab Klandorf-Järvsoo, miks ta hindab kõrgelt Soome hokilegendi, 17 aastat NHLi liigas mänginud ja viis Stanley karikat võitnud Jari Kurri kaasamist kampaaniasse.

“Iga eestlane, kes räägib välismaalasele, et Eesti on väärt koht, kuhu reisida, teeb tänuväärset tööd. Kui aga sedasama sõnumit levitavad suure jälgijaskonnaga sotsiaalmeedia tegelased või oma riigis tuntud ja tunnustatud arvamusliidrid, on mõju võrreldamatult suurem,“ sõnab Klandorf-Järvsoo.

Jari Kurri, Anu Saagim

Klandorf-Järvsoo kinnitusel on turismiarenduskeskuse turundustiimil õnnestunud #EstonianWayga liita nii sportlasi, muusikuid, ettevõtjaid, ajakirjanikke kui ka populaarseid sotsiaalmeedia arvamusliidreid kogu maailmast.

Teiste hulgas on kampaania raames Eesti erilisust kogenud näiteks Norra suusalegend Frode Estil, Briti helilooja, dirigent ja maailmakuulsa vokaalansambli „The King’s Singers“ endine laulja Bob Chilcott, rahvusvaheliselt tuntud telekokk Jack Stein, Läti muusikakollektiiv Brainstorm, mõjukate meediaväljaannete nagu Evening Standard ja Aftonbladet ajakirjanikud ning sotsiaalmeedia mõjuisikud, kelle jälgijaskond on muljetavaldav.

#EstonianWay eestvedaja, turismiarenduskeskuse kampaaniate juht Rasmus Vaino kirjeldab, et igale kuulsale kampaanias osalevale välismaalasele korraldatakse meeldejääv 2–3 päeva pikkune reis.

Reis hõlmab ka üht eriti unikaalset kogemust, mis tutvustab mõne tavapärase tegevuse Eesti moodi tegemist. Sealt on kampaania ka oma nime saanud: #EstonianWay ehk Eesti moodi eriline. Iga kampaanias osaleva külalise Eesti-reisi filmitakse.

Jari Kurri

Kõrvuti tuntud välismaalaste Eesti-külastuste korraldamise ja elamusvideote filmimisega tegeleb turismiarenduskeskus selle videomaterjali levikuga võimalikult laia publikuni. „Kasutame Visit Estonia enda kanaleid aga ka kaasaegseid digiturunduse ja sotsiaalmeediavõimalusi, et edastada oma sõnum kõige õigemal hetkel ja kohas kõige potentsiaalsemale Eesti külastajale. Samuti jagavad erinevates kanalites oma Eestis käimise kogemust kuulsused, kellest osadel on tohutu jälgijaskond,“ räägib Vaino. Eri kanalite kaudu jõuavad reisihuvilised juba kampaanialehele, kus on kuulsuste reisiprogrammid, millest iga inimene võib omaenda Eesti-külastuseks inspiratsiooni saada.

“Meie videote eesmärk on tekitada inimestes vastupandamatut soovi Eestisse reisida ja muidugi tutvustada siinseid turismiobjekt - hotelle, restorane, atraktsioone, kauneid vaatamisväärsusi ja kõike seda, mida meil on pakkuda,“ võtab Klandorf-Järvsoo kampaania põhieesmärgi kokku.

Vaata lühivideot, kuidas Soome hokilegend Jari Kurri kutsub kaasmaalasi Eestit külastama, mängides Anu Saagimi vastu kummihoki lauamängu! Pikem kajastus sellest, mida Kurri ja Soome hokimängijad Eestis lisaks spordile veel tegid, jõuab avalikkuse ette pärast seda, kui Kurri veedab Jokerite meeskonnaga Eestis järgmise nädalalõpu.