Kalju jäi võõrsil 0:3 alla Islandi meeskonnale Stjarnanile. Islandi klubi asus juhtima 20. minutil, kui penalti realiseeris Hilmar Halldorsson.

Ainult Islandi passiga mängumehi kasutanud klubi eest tegid 52. minutil skoori veel Baldur Sigurdsson ja 70. minutil Gudjon Baldvinsson.

Avaringi korduskohtumine Kalju ja Stjarnani vahel toimub 19. juulil Tallinnas.

Enne mängu:

Kalju on mõnepunktilise eduga hetkel Premium liiga liider ning läheb eurosarjale vastu lootusrikkalt: oma võrdlemisi lühikese euroajaloo jooksul on nõmmekad sageli suutnud ootusi ületada ning esimesest ringist edasi saamine on muutunud heaks harjumuseks.

Kalju võttis Islandile kaasa ka ühe uue mängija: brasiillasest keskkaitsja William Gustavo, kes sõlmis värskelt klubiga lepingu 2020. aasta lõpuni.

Islandi klubidega on Kaljul varasemast üks kogemus ja see oli positiivne - 2014. aastal alistati kahe mängu kokkuvõttes 3:2 Islandi klubi Fram.

Kuigi Stjarnani ajalugu ulatub peaaegu 60 aasta taha, ei ole nad Islandi kõrgliigas väga kaua mänginud. Esimest korda pääseti eurosarja alles kolm hooaega tagasi, ent siis kinnitati kohe kanda väga kõvade tulemustega: Euroopa liigas alistati järjest waleslaste Bangor City, šotlaste Motherwell ja poolakate Poznani Lech, enne kui play-off ringis Milano Interile viimaks 0:3 ja 0:6 alla jäädi.

Eelmised kaks hooaega nii hästi aga ei läinud ning lõppesid avaringis välja kukkumisega, vastasteks šotlaste Celtic ja iirlaste Shamrock Rovers.

Stjarnani klubi on viimastel aastatel silma paistnud ka mõneti mänguväliste asjadega: mõned aastad tagasi levisid sotsiaalmeedias nende meeskonna erinevad andekad väravatähistused:

Kõige suurema jälje on Stjarnan Islandi, Euroopa ja kogu maailma jalgpallile jätnud aga kuulsa "viikingiplaksu" abil: 2014. aastal Motherwelliga kohtudes nägid nende fännid, kuidas šotlased tribüünidel just sellesama "huh"-plaksutusega omasid ergutasid. See jättis islandlastele sedavõrd sügava mulje, et seda hakati ka ise kodus järgi tegema - ning peagi kandus see komme üle ka Islandi koondise mängudele, kust see juba üleeuroopaliseks fenomeniks sai.

Kuna suvel on Eestil Islandiga koguni kolmetunnine ajavahe, algab kohtumine Reykjaviki lähistel Garnabaeri linnakeses meie aja järgi alles 23.00. Delfi TV näitab kohtumist otseülekandes, mängu kommenteerib Rasmus Raidla.