Hamilton suutis stardis säilitada esikoha ning tema jaoks möödus enamus sõidust rahulikult. Vahepeal tundis britt muret auto pärast, kuid midagi tõsist ei olnud.

Hamiltoni Mercedese meeskonnakaaslase Valtteri Bottase ning Ferrari Sebastian Vettel pidasid maha tuliseid lahinguid ning sakslane puksis soomlase vahepeal ka lausa murule. Bottas sai lõpus mööda teisel kohal olnud Kimi Räikkönenist ning teenis Mercedesele kaksikvõidu.

Enne finišit lõhkes Vettelil ning Räikkönenil rehvid, mistõttu oli sakslane sunnitud minema enne sõidu lõppu boksi. Neljakordne maailmameister lõpetas seetõttu sõidu seitsmendana ning tema ja Hamiltoni vahe üldtabelis on nüüd ainult üks punkt.

ENNE STARTI:

Hamilton tegi küll kvalifikatsioonis skandaalse manöövri, keerates kiireimal ringil olnud Romain Grosjeanile ohtlikult ette, kuid jäi karistuseta.

Hamiltoni kõrvalt alustab esireast soomlane Kimi Räikkönen (Ferrari), teise stardirea moodustavad MM-sarja üldliider Sebastian Vettel (Ferrari) ja Red Bulli sõitja Max Verstappen.

Eelsõidus neljanda aja saanud Valtteri Bottas peab käigukasti vahetamise tõttu loovutama viis stardikohta ja alustab seega üheksandana. Kolmandast reast stardivad Nico Hülkenberg (Renault) ja Sergio Perez (Force India).

Vettelil on hetkel 171 punkti, talle järgnevad Hamilton 151, Bottas 136, täna alles viimasena startiv Daniel Ricciardo 107 ja Räikkönen 83 silmaga.

Delfi kajastab kell 15 algava põhisõidu sündmused otseblogi vahendusel.