Eestis tõusujoones populaarsust koguva ala tippudest saabuvad Simple Sessionile neli tõukerattamaailma kuulsaimat nime: mitmekordsed maailmameistrid ning sotsiaalmeediastaarid Dakota Schuetz (USA) ja Jordan Clark (Suurbritannia), tõukeratturite tähtsündmuse Scootfesti tänavune tšempion Richard Zelinka (Tšehhi) ning stiilne tõukerattastaar Lewis Williams (USA).

Lisaks välismaa proffidele saab siinne publik kaasa elada veel viiendagi tipptegija trikkidele, kelleks on Eesti oma Roomet Säälik – ainus ja tuntuim Eesti tõukerattur, kes juba 2014. aastal Euroopa meistritiitli võitis ning sellest ajast saati piiritagustel võistlustel tippkonkurentsis ilma teeb. Säälikut saab lisaks näha ka võistlemas BMXi pargisõidus, kus ta eelmisel aastal tunnistati parimaks eestlaseks ning kordas saavutust uuesti augustis Riia kesklinnas toimunud suvisel Simple Summer Sessionil. Tänavusel tõukeratta MMil sai Eesti ekstreemspordilootus pronksmedali ning lisaks osales suvel maailmakuulsal Nitro World Games võistlusel USAs, kus jõudis poolfinaali.

Tõukeratturid näitavad publikule oma pööraseid trikke Saku Suurhalli kerkivas hiigelsuures võistluspargis, kus peetakse maha BMX-rataste ja rulasõitude võistlused. Viie tipptegija demosõitu näeb Simple Sessioni teisel päeval, vahetult enne rulafinaale ning seda nii pargi- kui ka tänavastiilis. Eraldi park tekib ka tõukerataste tarbeks, kus Simple Sessioni külastajad saavad sõita, tutvuda oma iidolitega, õppida trikke ja nippe ning proovida uusi tõukerattaid. Päev pärast võistlusi, 5. jaanuaril, on Simple Sessioni võistluspark esmakordselt üle aastate avatud ka kõikidele kohalikele harrastajatele.

Tõukerataste menu liigub ülesmäge juba 2000ndate algusest ning on tänaseks jõudnud võistlusspordi staatusesse ning muutunud rulatamise ja BMX-rataste kõrval üheks populaarsemaks tänavaspordi alaks. Tõukeratastega sõidetakse, nagu ka BMXi ja rulaga, skateparkides ehk rämpidel ning tänavatel, samuti harrastatakse dirt-sõitu ehk sõitu maastikuobstaaklitel ning flatland-stiili ehk trikke lamedal pinnal. Rahvusvaheline tõukerattaliit korraldab maailmameistrivõistlusi alates 2012. aastast.

Simple Sessioni võistlustest võtab tänavu osa ligikaudu 140 rulatajat ning BMX-ratturit enam kui 30 riigist, nende seas kõik tänavused ekstreemimaailma nimekaima võistluse, X-Mängude kuldmedalite võitjad. Võistlused lööb lahti laupäev, 4. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 5. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia.

Juba 18 aastat Eesti publiku talve ja kevadesse põnevust ja adrenaliini pumbanud ülemaailmselt tunnustatud BMX- ja rulavõistluse festivalipassid on veel kuni aasta lõpuni saadaval erihinnaga 25 eurot.

Eelmüügis ka päeva- ning perepiletid, lisaks kehtivad grupisoodustused suurematele seltskondadele. Simple Sessionit saadab läbi pika nädalavahetuse pöörane peoprogramm ööklubides ja peopaikades üle Tallinna. Müügi on ka väga piiratud kogus VIP-pääsmeid, mille komplekti kuulub lisaks eksklusiivsele ligipääsule võistlejate alale ka piiramatu peopakett ja Simple Sessioni kingikott.