Avasett kulges küllaltki võrdselt, kuid kiires lõppmängus oli Pliškova edukam, võites selle 7:5. Teise seti lõpus tõi Kontaveit mängu aga murrangu ning tšehhitar enam tagasi tulla ei suutnud - tunni ja 44 minuti järel sai eestlanna kirja võidu.

16 parema seas läheb Kontaveit vastamisi belglanna Kirsten Flipkensi (WTA 75), kes oli avaringis 6:1, 6:2 parem ameeriklanna Madison Brengle’ist (WTA 83). Delfi TV vahendab otsepildis ka Flipkensi ja Kontaveidi mängu, mängu algusaeg selgub tänase õhtu jooksul.

Mäng täispikkuses:

Enne mängu:

25-aastane tšehhitar on seni jäänud oma kaksikõe, maailma 3. reketi, Karolína Plíšková varju, kuid viimasel ajal on tõusuteel ka tema enda vormikõver. Nimelt paiknes Kontaveidi tänane vastane mai lõpus oma karjääri kõrgeimal 44. kohal.

Kontaveit omakorda tõusis eile avaldatud edetabelis esimest korda 50 parema sekka, hoides hetkel 49. numbri tiitlit. Hoolimata edetabeli kohtadest peavad kihlveokontorid tänases kohtumises aga kergeks favoriidiks just eestlannat - seda ilmselt eelkõige põhjusel, et Plíšková langes hiljutisel French Openil konkurentsist juba esimeses ringis, kaotades toonasele maailma 260. numbrile, prantslannale Chloe Paquet'le.

Kontaveit seevastu on hiljuti alistanud mitmeid maailmanimesid, eesotsas esinumber Angelique Kerberiga. Tõsi, ka Plíšková viimane suurem võit ei jää mägede taha, kui ta mai alguses Praha turniiri poolfinaalis värske French Openi meistri Jelena Ostapenko alistas.

Nendest matšidest aga üleliia suuri järeldusi teha ei saa, kasvõi juba seetõttu, et Hollandis mängitakse murukatte peal, mis kahtlemata mängu iseloomu muudab. Lisaks väärib mainimist, et seesama Ricoh Open on just väljakukatet arvestades heaks ettevalmistuseks eesootavaks Wimbledoni turniiriks.

Kontaveit ja Plíšková on seni omavahel kohtunud ühe korra, kui tšehhitar 2014. aastal Nottinghamis eestlanna 6:3,7:6 alistas.