Kontaveit alustas küll mängu kindlalt ning omas juba esimeses Tsurenko servigeimis murdepalle, ent seti keskel hiilis eestlanna mängu kerge ebakindlus. Tsurenko kaotas küll oma servigeimi ning andis sellega Kontaveidile võimaluse avasett endale haarata, ent seejärel võitis hoopis ukrainlanna neli geimi järjest ning sai avasetis 7:5 võidu.

Teises setis murdis Tsurenko kohe Kontaveidi servi ning võttis initsiatiivi endale. Kuigi eestlanna suutis enda servil võita 11 minuti pikkuseks kujunenud maratongeimi, ei jagunud jaksu, et Tsurenko servi murda - lõpptulemuseks 5:7, 3:6 kaotus.

Poolfinaalis läheb Tsurenko vastamisi maailma neljanda reketi Naomi Osakaga, kes alistas enda veerandfinaalis Läti tennisisti Anastasija Sevastova 3:6, 6:0, 6:4. Brisbane'i turniiri finaal peetakse pühapäeval meie aja järgi kell 9 hommikul, Delfi TV vahendab ka seda kohtumist otsepildis.

Tänane mäng täispikkuses:

Enne mängu:

Kontaveidi ja Tsurenko omavahelised mängud on seisus 1-1. 2016. aastal Hiinas Guangzhous kõvakattega väljakul võitis Tsurenko 6:4, 6:2 ja 2017. aastal muruturniiril Den Boschis jäi peale Kontaveit 6:3, 6:7(0), 6:2.

Brisbane'is on mõlemad seni mänginud hästi ja settigi loovutamata on jõutud kolmandasse ringi.