Levadia jäi Euroopa liiga esimese eelringi avakohtumises koduväljakul 0:1 alla iirlaste Dundalk FC-le.

Kohtumise ainsa värava lõi Dylan Connolly matši 53. minutil.

Selle paari korduskohtumine peetakse 19. juulil Iirimaal.

Enne mängu:

"See on ammune unistus. Levadia on varem jõudnud sellele lähedale, aga treenerile ja meeskonnale on antud tingimused, et sinna jõuda. See ei ole mõistagi ühe aasta plaan, tahaksime sinna jõuda mõne aasta pärast," sõnas Levada Oru hotellis toimunud pressikonverentsil.

Kuigi ühe aasta plaan see ei olnud, üritab Levadia klubi eesmärgile juba tänavu lähedale jõuda. Euroopa liiga esimeses eelringis tõi loos vastases Iiri klubi Dundalk FC, kel see unistus kaks aastat tagasi täitus: nimelt jõuti Meistrite liiga kvalifikatsioonis play-off ringi, kus küll Varssavi Legiale kaotati, ent seejärel hoopis Euroopa liigas alagrupiturniirile jõuti.

Kuigi eelmisel kevadel saadi Peterburi Zeniti, AZ Alkmaari ja Tel Avivi Maccabi järel alagrupis viimane koht, siis häbisse ei jäädud: Maccabit suudeti kodus võita, Alkmaariga võõrsil viigistati. Dundalk oli esimene Iiri klubi ajaloos, kes nii kaugele jõudnud.

Levadialased saavad sealjuures teist suve järjest Euroopa liigas Iiri klubiga madistada. Mullu jäädi kahe mängu kokkuvõttes 2:6 alla Cork Cityle.

Euroedu nimel käis Levadia nii hooaja eel kui ka suve alguses Türgis laagris, kus kohtuti ka mitmete teiste Euroopa klubidega, kus tulemused ei olnud sugugi kehvad.

"Olen kindel, et meie mängijatele annab see head enesekindlust, sest nad taipavad, et suudavad võistelda välismaa meeskondadega, kes ei ole küll päris tipud, aga on heal tasemel," selgitas klubi peatreener Aleksandar Rogic Soccernet.ee-le. "Nüüd on minu kui treeneri jaoks väga huvitav näha, milline saab olema mängijate psühholoogiline reaktsioon homme, mil pinget on rohkem kui sõpruskohtumistes."

Kohtumine Kadrioru staadionil algab kell 19.00 ning Delfi TV näitab mängu otseülekandes. Matši kommenteerib Rasmus Raidla.