Fosti isiklik rekord 2:17.54 pärineb 2014. aastast ning on joostud Zürichis. Tugevaima välisvõistlejana läheb tänavu starti keenialane Muhhamed Kelil Nedi, kes jooksnud maratoni ajaga 2:19.01.

Fosti tunnistas, et maratoni üldvõit on suur motivaator ning seda ta püüdma läheb. "Eesti 100. juubeliaasta puhul ning osalejate rekordi taustal olen eriti motiveeritud. Olen eelkõige eesmärgiks võtnud aja alla 2:20. Vaatame, mida teeb konkurent distantsi esimesel poolel ning hakkan vastavalt sellele oma jooksu korrigeerima," rääkis Fosti tänasel pressikonverentsil.

Ürituse peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul on tänavune nõrk rahvusvaheline tase juhuslik. Võidu Fostile kätte mängimine pole korraldajatel plaanis.

"Tegelikult oli Aafrika mandri jooksjate huvi päris suur, aga ütlesime neile kohe ära, et stardiraha ja lennupiletite raha me ei maksa. Kui nad tulevad, siis hotelli ja toitlustuse ainult tagame," rääkis Lilliallik, kelle sõnul juhtus eelmine aasta jooks, mil Keeniasse läks lausa kolmikvõit, olema lihtsalt ootamatult kiire.

Mullu finišeeris Vabaduse väljakul esimesena Kiprotich Kirui, kes püstitas Tallinna maratoni rekordi 2:09.22. "Need, kes eelmisel aastal Euroopas ringlesid, tulid siia Hollandi mänedžeri kaasabil ning osutusid üllatavalt kiireks. Me ei ole tegelikult ühelgi aastal sihilikult Keeniast ja Etioopist jooksjaid kohale toonud. Info on erinevate treenerite ja mänedžeride kaudu liikunud," lisas Lilliallik.

Vaata videost, milliseks Fosti oma hetkevormi hindab ning mida arvab ta raja lõpuosast, kus tuleb mitu kilomeetrit joosta vanalinnas munakividel!