Delfil õnnestus Alar Varrakuga silmast-silma rääkida, et tagasituleku põhjustest võimalikult täpselt aimu saada. Koostöö katkemise ametliku versioonina kõlas sõnapaar "tervislikud põhjused", mis niivõrd noore mehe puhul ei tundu just kõige usutavam versioon. Ent Varrak kinnitab, et tervisemured teda tõesti kimbutama hakkasid ja suuresti just sel põhjusel ta klubi juhtkonnaga koostöö katkemist arutama hakkas.

"Eks tagamaa on natuke laiem. Päris nii ei olnud, et ma viskasin seal sussid püsti ja mind toodi jalad ees koju," selgitab läbi aegade kolmanda eestlasena Leedu kõrgliigas peatreeneri ametit pidanud Varrak. "Tõesti, mul tekkisid seal tervisega väikesed mured. Need olid tingitud teatud asjadest, mida mina ei saanud kontrollida. Tuli üks kaotus, teine, kolmas ja tekkisid pinged. Lõpuks ma ei maganud, ei söönud. Väga detailidesse ma oma isiklikes asjades ei tahaks minna. Loodan, et midagi hullu pole. Eestis tehakse tervise osas veel teatavad testid ja uuringud. Kõige tavapärasem stress, kui asjad ei suju. Oled sa firmajuht või peatreener."

Kas klubi on sinu ees kõik kohustused täitnud või tekkis sealt ka teatav pinge? "Las ta olla. Need on asjad millest ei räägita. Olen kuulnud palju hullematest olukordadest kui oli seal. Täiesti tavaline seis silmas pidades Euroopa korvpalli. Mis ei ole küll meeldiv, aga tavaline."

Delfile antud intervjuu lõpus lahkab Varrak ka Eesti ja Leedu korvpalli erinevust. Mis tagab leedulaste püsimise maailma tipus ning miks meie oleme Baltikumi naabritest mitu sammu maha jäänud.