Sealjuures kasutas Tänak sama nippi, mida Sébastien Ogier mõni nädal tagasi Rootsi ralli punktikatsel: ta hilines punktikatse starti sihilikult, et saada seeläbi endale parem stardipositsioon. Kuna Tänak oli laupäevase tehnilise rikke ja katkestamise tõttu üldarvestuses 14. kohal, mis punkte niikuinii ei oleks toonud, sai ta endale hilinemisega kaasnenud ajatrahvi lubada.

Sama nippi kasutas ka Thierry Neuville, kelle kuues koht oli samuti suure ajavahe tõttu juba kindlustatud, ent Neuville'i punktikatse nii hästi ei läinud - ta sai Tänaku, Ogier' ja Jari-Matti Latvala järel neljanda koha. Punktikatse viienda koha võttis Andreas Mikkelsen.

Ralli lõppseis:

Vaata fotosid:

Laupäev:

Tänak näitas laupäevase esimese katse alguses väga head tempot, ent kaotas siis seitse-kaheksa sekundit ühe ristmiku pikaks sõitmise tõttu. Katse lõpus kadus autol aga ootamatult võimsus ning kuigi Tänak suutis aeglaselt veerenud auto katse finišisse tuua, kaotas Eesti ekipaaž pea kolm minutit ning otsustas mõnikümmend minutit pärast katse lõpetamist ralli laupäevaks katkestada.

Laupäeva alustas suurepäraselt 44-aastane Sébastien Loeb, kes tõusis Dani Sordost mööda ralli uueks üldliidriks. Järgmistel katsetel tegi suure tõusu aga valitsev maailmameister Sébastien Ogier, kes 14. katse järel ka üldliidriks tõusis, kui nii Loebil kui Sordol rehv purunes. Kui Loeb vahetas ratta ära katse ajal ning kaotas sellega natuke üle kahe minuti, siis Sordo sõitis purunenud rehviga lõpuni ning kaotas 30 sekundit.

15. katsel kaotas oma eksimuse tõttu pool minutit ka Kris Meeke, mis lubas Ogier'l liidrikohal ennast natuke mugavamalt tunda - vaid paari katsega tõusis prantslane kolmandalt kohalt liidriks, kelle edu on üle 30 sekundi! Ülejäänud katsed paremusjärjestuses enam suuri muudatusi kaasa ei toonud.

Seis pärast laupäeva:

Reede:

Tänak lõpetas avapäeva kolmandal kohal ning esikolmik on vaid 11 sekundi sees, mistõttu oli eestlasel täna suurepärane võimalus ralli liidrikohta rünnata.

Ralli on juba katkestanud väljasõidu teinud Elfyn Evans (M-Sport), kelle kaardilugejal Daniel Barrittil diagnoositi peapõrutus. Reedel tegid avarii ka Esapekka Lappi (Toyota) ja Teemu Suninen (M-Sport), kes jätkavad Rally2 süsteemis, Jari-Matti Latvala jätkab samuti Rally2 süsteemis, aga seda reedeste tehniliste probleemide tõttu.

Seis enne laupäevaseid katseid:


Reedene võistluspäev:

Tänak jagas 8. katsel katsevõitu Loebiga ja 10. katsel Sebastien Ogieriga (M-Sport) ning sai ainuvõidu 9. katsel.

"Üritasime tänasest päevast maksimumi välja võtta. Kui auto hästi käitub, siis on see tugev. Kahjuks olid meil täna mõned probleemid. Mehaanikud tegi päeva teiseks pooleks mõned asjad paremaks. Homne stardipositsioon peaks olema nauditavam," ütles Tänak päeva lõpus ralliraadiole.

Sordo haaras liidrikoha päeva teise ja pikima kiiruskatsega, mille ta 11,1 sekundiga Evansi ees võitis, tunnistades, et nii suur edu tuli "väikese surumise" pealt.

Tänak on Toyota pilootidest ainsana konkurentsi jäänud. Hommikul oli kõigil kolmel mehel probleeme mootori ülekuumenemisega, kuid Tänak suutis siiski liidritega võrreldavat kiirust näidata. 7. katsel katkestas väljasõidu tõttu Esapekka Lappi, enne 9. kiiruskatset pidi akuprobleemi tõttu ralli pooleli jätma Jari-Matti Latvala.

Evansi kaardilugejal peapõrutus

Hommikul oli probleeme ka MM-sarja liidril Thierry Neuville'il (Hyundai), kes sõitis viimase publikukatse enne hoolduspausi lahtise uksega ja ütles samuti, et suure ajakaotuse (tervelt 26,5 sekundit liidrile) põhjustas mure mootoriga. Hiljem selgus, et viga oli kütuserõhus. Pärastlõunal kadus Neuville'i masinal roolivõim.

Neljandal katsel üle katuse käinud ja üle kahe minuti kaotanud Elfyn Evans (M-Sport) jättis ralli pooleli, sest tema kaardilugeja Daniel Barritt viidi peapõrutuse kahtlusega haiglasse kontrolli. Kahtlused said kinnitust ning M-Sport oli sunnitud teatama, et mehed enam sel nädalavahetusel starti ei tule.

Seitsmes katse tõi esimese katsevõidu Loebile, kes viimati sõitis parima aja välja 2015. aastal Monte Carlos. Tänak langes hetkeks tagasi neljandaks, kuid taastas kaheksandal katsel tänu Kris Meeke'i (Citroen) piruetile uuesti kolmanda positsiooni.

Päev lõppes paarissprindiga, kust läksid kirja ajad nii 9. kui ka 10. kiiruskatsele. Esimeses sai Tänak katsel ainuvõidu, teisel jagas seda koos oma endise tiimikaaslase Ogieriga.

Mehhiko ralli ajakava (kõik kellajad Eesti aja järgi):

3. võistluspäev (11. märts)

SS20 Alfaro (24,32 km) - kell 16.18
SS21 Las Minas 1 (11,07 km) - kell 18.08 - otseülekanne Delfi TV-s ja TV6-s!
SS22 (punktikatse) Las Minas 2 (11,07 km) - 20.18 - otseülekanne Viasat Sport Balticus!