Kuigi ma olen nüüdseks intensiivsete kaheksatunniste tööpäevadega harjunud ja peale tööd on jaksu veel nii mõndagi ette võtta, siis selleks ajaks, kui ma oma äärelinnas asuvasse suvisesse koju jõuan, olen ma linnaliinibussis püsti seistes loksumise, mitte millegi tegemise ja minutite mööda tiksumise jälgimise tõttu täiesti frustreeritud. Olukorrale ei tule kasuks ka see, et suvised raudtee remonttööd on Tallinna sisesed liinid minu jaoks olulistel aegadel seisma pannud.

Kokku läheb mul peale tööpäeva, mis lõppeb tavaliselt kell 17.15, Tornimäe kontorist koju jõudmiseks umbes poolteist tundi. Selles sisaldub nii bussisõidule kui ka jalutamisele kuluv aeg. Tartus olen ma harjunud vähemalt kolm korda lühemate „transpordikuludega“, mis teebki olukorra minu jaoks nii kontrastseks ja vaevaliseks.

Aga eelmisel nädalal avanes mul imeline võimalus kasutada ära SEB paindlikku tööaega ja -kohta. Juba kella nelja ajal seadsin ma oma sammud, tööarvuti kotiga üle õla, raudteejaama poole ja jätkasin oma tööd mugavalt rongis. Kuigi ma läbisin lõpuks kümme korda pikema vahemaa, siis tänu paindlikele töötingimustele jõudsin ma maale lausa 20 minutit varem, kui ma tavapärasel päeval jõuaks Tallinna teise otsa.

Pikk transpordile kuluv aeg on minu jaoks alati konfliktne teema olnud. Seda seetõttu, et ma olen alati üsna liikuva (loe: mööda Eestit ringi vurava) eluviisiga inimene olnud, aga varasem töökogemus klienditeenindajana tähendas alati asukohapõhist tööd. Seega olin ma eelmisel nädalal maale jõudes vapustatud sellest, kui sisukas päev mu seljataga seisis ja kui palju aega mul veel õhtuste tegevust jaoks jäänud oli. Ja kes ei tahaks võimaluse korral peale tööpäeva looduse keskel grillides ja saunas käies lõõgastuda?

Kindlasti oleksin ma võinud seda võimalust kasutada ka juba varem SEB-s töötades, aga pideva infotulva all ei tulnud mul ette sellist juhust, kus ma oleks kaks punkti omavahel ära ühendanud ja kaugtöö võimalusest kinni haarata osanud. Nüüdsest aga kasutan ma seda hea meelega kaugelt töötamise jaoks sobivate tööülesannete korral ära!