Dali sõnas kunagi: "Suured geeniused toodavad keskpäraseid lapsi, ma ei taha sama asja teha." Aga Maria Pilar Abel ei usu, et mees sõna pidas. 61-aastane naine väidab, et tema ema oli teenija ühes kunstniku suvekodus ja tal oli suhe viimasega.

Suur kivimürakas eemaldati, et teadlased saaksid ligipääsu surnukehale, mis oli maetud Hispaaniasse aastal 1989. Teadlased võtsid näidiseid Dali juustest ja hammastest. Tulemused peaksid saabuma kahe nädala jooksul.

Naine üritas isadustesti läbi viia ka aastal 2007, aga siis tehti seda kunstnikule kuulunud esemete abil. Toona test kindlaid tulemusi ei andnud.

Surnukeha väljakaevamise eesmärgiks oli kohtu sõnul näidiste kogumine, mille abil otsustada, kas mees on Gironast pärit naise isa.

Dali suri 84-aasta vanuselt. Kunstnikul ei olnud ühtegi järeltulijat. Mõned elulooraamatud on kirjutanud, et mees kartis oma seksuaalsust. Ta arvas, et ta on impotent või homoseksuaal. Kunstnik oli abielus üle 50 aasta, kuid abikaasa oli talle rohkem muusaks, nad ei elanud kunagi koos.

Abel sündis aastal 1957, seega afäär oleks pidanud toimuma siis, kui Dali oli 51-aastane ja armuke 25-aastane. Juba terve dekaadi on Abeli perekond püüdnud tõestada, et Dali on naise isa.