“Kes ehitas Põhja-Tallinnas uued teed, uued pargid, uued promenaadid, uued meelelahutuskeskused? Kes ehitas basseini? Kellelt tuli tehissaarte mõte? Mina! See olin mina, teie naaber! Vali õpetaja Märt Sults! Mina olen Sinu inimene!” sõnab Põhja-Tallinna linnaosas volikokku kandideeriv Sults Facebooki kihama pannud klipis.

Märt Sultsi suured silmad, agressiivne kõnemaneer ja võimsad käežestid on viimase päeva jooksul pakkunud korralikult kõneainet, sest teist sellist valimisreklaami pole Eestis veel varem nähtud. Publikuga vestelnud kehakeele ekspert Atali Stahlman seletab aga, et antud reklaam on sada protsenti suunatud muukeelsele elanikkonnale ja seetõttu ei pruugi eestlased sellest lihtsalt aru saada.

“See on nagu katkend vene filmist, kus pöetud peaga Sults mängib nn “isakest” või isegi kantpead kaugetest 90ndatest. Eestlaste tavapärane tüpaaž valimistel on ettearvatav ametnikutüüp, kel siiski marssalikepike põues — see-eest venekeelsele valijaskonnale peaks olema äratuntav Märt Sultsi poolt etendatav tüpaaž,” lausub Stahlman, kelle hinnangul on venelastele see reklaam väga mõjuv. “See on selline mees Bläck Rokiti laulust, kes tegi peedist pesumasina trumli. Aga, kas tegelikult ka midagi tehti, seda ei tea keegi.”

Stahlmani sõnul ihaldab ja valib slaavi hing just tugeva ja tegusa mehe tüpaaži, kelles võib leiduda ka killuke agressiivsust: “Märt Sultsi reklaamklipis on seda kõike vägagi mõjuvalt. Kui vaadata neid lõputuid vene filme, mis vene kanalitest tuleb, siis nemad tunnevad selle tüpaaži vägagi hästi ära.”

Sultsi reklaamist on valminud ka mitu paroodiaversiooni, millest menukaim koomik Mattias Naani tehtud. Video nimega “Teised lubavad, Sults teeb! on osutunud nii populaarseks, et tegemist on hetkel vaadatuima YouTube’i videoga Eestis!