Enne pöörast pühadetralli on õhus küsimus (reaalne murekoorem) – mida selga & jalga panna?

Kui naistel reeglina olemas vähemalt terve hord asju, mille seast vastavale üritusele sobiv valida, siis meeste garderoobis on asjad veidi lihtsamad – meestemood ei ole piimatoode, mis rikneb kiiresti, seega soetatud esemed olgu kvaliteetsed. Loogika, mida ja kus kanda, on lihtne: lihtsamatele üritustele võib minna rõivakoodiga.

SMART CASUAL ehk sobib teksapükste/kudumi kombo või lemmikud püksid + triiksärk + pintsak (põhimärksõna – mugav, kuid viisakas!)

- Kui triiksärk on juba kirju mustriga/geomeetriline, olgu lips pigem ühevärviline
- Smart-casual üritustele sobib ka tänavaking
- Pintsaku valikul eelista naturaalseid materjale, nt peenvillast (merino või alpaka segu) NB! Pintsak ei kortsu nii kergesti ja sirgub kiiresti!
- Pintsaku/ülikonna pikkuste jaotus C2 - lühem pikkus / C3 - keskmine pikkus / C4 - pikem pikkus (ise kannan näiteks pintsakut suuruses 48 / C2, kuid püksid suuruses 50 / C3)

Komplekt, mis alati toimib (365 päeva aastas): teksapüksid + kudum + triiksärk (vajadusel saaks juurde lisada ka punase, musta või sinise lipsu)

Pildil: Tommy Hilfiger / käekell 219.- / teksapüksid 109.- / kudum 99.90 / rihm 49.90 / triiksärk 89.90 / kingad 149.90 (www.denimdream.ee)

BUSINESS CASUAL ehk selline hea maitsekas ning asine riietus (pigem vältida moeröögatusi, liiga erilisi mustreid lipsul või pintsakul!)

- Töine kombinatsioon
- Vältige teksapükse ja vabaajajalatseid
- Värvidest sobilikumad neutraalsed toonid – must, sinine, öösinine, liivakarva toonid
- Ükstest sobilikud ka gino tüüpi püksid (mugav valik viigipükste asemel)
- Vajadusel saab komplektile lisada juurde triiksärgi, värvivalikust siis kogu komplekti ulatuses, lips pigem kitsas ja ühevärviline.

Pildil: Hall villane mantel Baltman 359.90 / kogu komplekt Monton - kaabu 29.95 / kudum hobuse geomeetriaga 25.95 / püksid 59.95 / kingad Uncle Paul 99.99 / käekell Goldtime.ee 299.-

Komplekt: gino püksid + pintsak + kudum. Komplekti muudab mugavaks ja elavaks aplikatsiooniga kudum, mille võib vabalt asendada valge/musta/pruuni/violetse triiksärgiga. Ülemineku tooniga konjaki-karva poolsaabaste asemel võib kanda lihtsalt ühte värvi pruuni või musta kingapaari. Gino pükste eelis on teksapükste mugavus, kuid viigipüksi viisakus! Argipäevase kombinatsiooni saad kui kannad näiteks gino pükse + pulloveri, või smart casual komplekti saavutamiseks hoopis gino püksid + triiksärk.

Pildil: Pintsak 479.- & püksid 149.99 mõlemad brändilt Ted Baker / kudum Boss Orange 179.- / kaabu Bugatti 59.99 / nahkkindad 39.99 / poolsaapad 99.99

VIISAKAMAD & PEALE KELLA 18.00 üritustele (nt kui KUTSEL kirjas black-tie, smoking või tume ülikond)

- Klassikalised kombinatsioonid toimivad kõige paremini – särk valge, näiteks hästi istuv mõõdusärk, mansetinööpidega saab anda aktsenti/eripära.
- Kingavärv olgu must, ideaalselt pidulikust rõhutab lakknahast king.
- Ülikonna või smokingu istuvus olgu vastavalt sinu kehatüübile, uus lõige pigem kehasse hästi istuv!

KLASSIKA, mis ei rikne: hästi istuv ülikond ei oluline ainult koolilõpetajate ja kontoriinimeste seas, vaid primaarne iga mehe garderoobis, andes šikile välisele muljele kapaga enesekindlust ja mugavust. Hästi istuva ülikonna leiad Kaubamaja, Stockmanni või Baltika üüratust valikust või hoopis lase teha mõõduülikond Baltmani, Gowri või Amanjeda moemajas.

Pildil: Kolmeosaline ülikond Baltman (peenvillane) vest 72.90 / pintsak 259.90 / püksid 129.90 / siidist lips 29.90 / rinnarätik 17.90 / triiksärk 79.90 / sall 39.90 / soni Monton 2595 / kingad Uncle Paul 99.99 (ABC King)

INVESTEERI: beež mantel on täielik klassika, vaheldus mustale!

Pildil: Mantel 100% villane Baltman 321.90 (sarnase lõikega mudeleid müügil ka H&M, Zara, Jack & Jones NB! Vaata, et oleks 100% villane, kliimale vastav) Rinnanõel (kappav hobune) Monton 5.95

BOONUS: Jõulupidude päästja – efektne triiksärk!

Tean seda vaimuvõitlust enda eraklientide käest, sest kui ikka kuidagi ei tunne end mugavalt ülikonnas või lipsuga, siis ideaalseks alternatiiviks vabamas vormis firmaüritustele on efektse kangaga triiksärk. Kui siiski on tegemist pidulikuma üritusega, siis lisa kikilips, sest isegi Iff teab, et kikilips teeb mehe šikiks!

- Särgi mõõt valitakse kaela ümbermõõdu järgi
- Kui oled "kõhupaagiga", siis väldi slim fit ehk liibuvaid lõikeid
- NB! Triiksärk alati pükste sisse (tean-tean, et tead, kuid lihtsalt tuututan!)

Pildil: Ülikond Hugo Boss 459.99 / siidist kikilips 21.99 / triiksärk 119.- / sall 59.99 / barett 13.99 / nägemisprillid brändilt DIOR kauplusest The House of Vintage Frames

*

FOTOD: SANDER ANTONIAK
Tänud: Hotell Lydia