Lisaks kuninglikele pulmadele on jätkuvalt kuumaks teemaks ka mai alguses aset leidnud Eurovisioni lauluvõistluse finaal, mille pani kinni Iisraeli lauljatar Netta looga “Toy”. “Minu arust oli see lugu suurepärane! See oli tõesti minu jaoks põnev, teistsugune ja täis karakterit — mul oli nii hea meel, et see võitis,” kiitis Blunt Publikule antud eksklusiivses intervjuuus.

“Minus tekitab suurimat kurvastust hoopis see, et kahjuks Suurbritannia ei võida kunagi. Ootan nende kõnet, sest ma olen siin ja valmis olukorda parandama. Kui UK on valmis Eurovisionit võitma, siis olen mina valmis sinna ka minema," visaks muusik lauluvõistlusele kinda.

James Blunti soovi Eurovisionile minna noppis kiiresti üles ka välismeedia ning muu hulgas jõudis Publiku uudis ka Briti kuulsa tabloidi Metro veergudele. Lisaks on Blunti avaldus hakanud koguma tuure ka sotsiaalmeedias, kus fännid jagunevad kahte leeri: osad kiidavad ideed taevani, teised on aga sellele kategooriliselt vastu.

James Blunt pole aga ainus tuntud nimi, kes Eurovisionile pürgib. Hiljuti avaldas võistlusel osalemise vastu huvi ka Robbie Williams. "Ta on suur fänn ja ma ei usu, et ta tegi nalja. Ta oleks ülilahe, kuna Robbie on suurepärane artist. Vaja oleks ainult ühte tema kaliibriga staari Suurbritanniat esindama, siis julgeksid ka teised staarid seda teha ja eelarvamuslik suhtumine Eurovisioni lauluvõistlusesse oleks läbi," rääkis BBC kommentaator Scott Mills.

Robbie kinnitas talle, et on võistluse suur fänn ja esindaks ise hea meelega oma riiki. "Kui kõik näeksid Eurovisionit samasugusena, nagu teevad seda näiteks Rootsi, siis suured artistid ütleks "tegelikult ei ole häbi esineda Eurovisionil", me võiksime selle tulevikus võita, kõik on mõtlemises kinni. Mul on tunne, et see juba vaikselt muutub, kuid võib siiski veel aega võtta," rääkis Williams.

Suurbritannia on lauluvõistlusel osalenud alates teisest lauluvõistlusest, mis toimus 1957. aastal. BBC soovis osa võtta ka kõige esimesest Eurovisionist, ent paraku jäidi oma võistlusloo esitamisega hilja peale.

Kuni 1998. aastani jõudis riik lauluvõistlustel pea alati esikümnesse, kuid alates 1999. aastast Suurbritannia edu pöördus. Brittide ebaedu üheks põhjuseks võib olla 1999. aastal läbi viidud muudatus — kui varem pidi iga riigi laul olema selle riigi ametlikus keeles, siis Euroopa Ringhäälingute Liit otsustas selle reegli tühistada ning peale seda on suurem osa laule kõlanud inglise keeles.

Hoolimata hilisematest kehvadest tulemustest, on Suurbritannia endiselt üks edukaimaid riike lauluvõistlusel — esiviisikusse jõudnud kokku 29 korda ja võit on koju viidud viiel korral. Tänavu esindas riiki lauljatar SuRie looga "Storm", mis platseerus võistluse finaalis 48 punktiga 24. kohale.