"Tegime seda Tallinna Päeva raames. Tallinna Päev ise kirjutas meile, et kas me oleksime huvitatud ja nii see alguse sai," seletas Martti Hallik, kes oli youtuberite kommuunist põhikorraldaja.

Lava ette oli kogenenud korraldajate hinnangul umbes 500 tantsuhuvilist. Kõigepealt harjutati pool tundi ning siis tuli lavale Karl Erik Taukari bänd. Orienteeruvalt 16.30 pandi kaamerad käima ning Eesti suurim flash mob jäädvustatati ka droonide kaasabil. Karl-Erik Taukar bändi uus singel kestab kolm ja pool minutit ning tantsusammud sai eelnevalt selgeks õppida Eesti youtuberite spetsiaalse õppevideo abil.

Youtuberitest oli sündmusel kohal Nele Kirsipuu, Maria Rannaväli, Victoria Villig, Liina Ariadne Pedanik, Karlos Kolk, Kaspar Kolk, Gregor Lillemets, Rauno Raiesmaa, Martins Lapins ja Martti Hallik. Tantsu oli välja mõelnud Nele Kirsipuu, kes seda ka eelnevatelt teistele youtuberitele õpetas ja kõik youtuberid koos tegid sellest video, et ka osalejad saaksid eelnevalt liigutusi õppida.

"Ma kartsin, et enamus rahvast ei tee liigutusi kaasa," rääkis Kirsipuu, "Aga kõik kohalolijad tegid kaasa ja meeleolu oli super." Ka teised youtuberid jäid tantsuga väga rahule ning Hallik kiitis rahvast ja imestas, kui palju rahvast kohale oli tulnud.

Peale flash mob'i oli ka kõikidel soovijatel võimalus teha pilti youtuberitega ja küsida nende käest autogramme.

Vaata Delfi fotograafi pilte Vabaduse väljakul aset leidnud möllust!