"Mul oli väga huvitav hommik siin riigikogus. Vaatasin kuidas inimesed hiilisid mööda koridori ja keegi ei tahtnud tulla meeleavaldusele rääkima. Poliitikutel kipub olema selline komme või instinkt, et kui keegi räägib narkootikumidest, siis nad lähevad higiseks," alustas mees enda kõne naljatades.

"Üks mu sõber räägib alati selist anekdooti: Leedulased kõige pealt tegutsevad, siis mõtlevad. Eestlased kõige pealt mõtlevad, siis tegutsevad. Lätlased mõtlevad, mõtlevad, mõtlevad..."

Krossile tundub, et narkoasjanduses on eestlased küll hoopis teise koha peal, eriti eesti poliitikud - nad ei tegutse ega ka mõtle. "Mul kindlasti ei ole täna vastuseid sellele, et mida me siis teeme, kuidas me fentanüüli poolt põhjustatud surmad lõpetame, kuidas me jõuame mõistliku kanepipoliitikani. Aga ma kavatsen selles osas ettepanekuid teha ja kaasa lüüa."

"Nendele, kes räägivad täna tohutust ohust põgenike poolt, sest nad ohustavad meie olemas olu, aga miskipärast ei räägi nad fentanüüli kaubitsejate võrgustike hävitamisest. Ükski põgenik pole minu teada Eestis veel surma esile kutsunud, pigem vastupidi. Fentanüüli kaubitsejate võrgustik tapab aastas sada noort eestlast. See on väga ohtlik mõtteviis."

Poliitik loodab, et riigikogus jõutakse nii kaugele, et enamus toetab vähemalt ühe probleemkomisjoni kokkupanekut. "Prooviks seekord nii, et vähemasti me suudame inimesed panna siin majas neist asjadest rääkima ja nende üle mõtlema."