Haabersti ristmiku hõberemmelgat plaaniti hommikul varakult maha võtma hakata, kuid puu kaitseks ronisid kaks meeleavaldajat puu otsa. Kokkuvõttes kulus puu mahavõtmiseks umbes kaheksa tundi.

Varahommikul ronisid puu otsa ka kaks meeleavaldajat. Üks sidus end paeltega puu külge kinni. Puu alla paigaldati kaks batuuti ja tuletõrjebrigaad pidas nõu, kuidas neid puu otsast alla saada. Sooviti, et meeleavaldajad vabatahtlikult puu otsast alla tuleks.

Natuke enne kella 11 tuli üks mees puu otsast alla ja politsei toimetas ta minema. Teine mees jäi puu otsa edasi ja keeldus alla tulemast enne kui saab kirjaliku nõusoleku, et puud maha ei võeta enne sõltumatu komisjoni ekspertiisi. Mees oli silmnähtavalt väsinud ja igaks juhuks oli kohal ka kiirabi. Teised puukaitsjad lubasid talle toimetada süüa-juua ning jope.

Kolmveerand tundi hiljem toodi mees siiski kiirreageerijate abil puu otsast alla ja toimetati sündmuskohalt minema. Südapäeva paiku võeti juba oksi maha ja kella 14.30 ajal langes kogu puu.