"Pikk kolonn autosid liigub Tartu vahepeal isegi vaid 30 kilomeetrit tunnis. Sahka pole, teed pole," kirjeldas lugeja, kes oli Ardu kandis. Teeolud on suisa ohtlikud, mistap kiirust ei tõsteta. Lugeja märkis mõni aeg hiljem, et ühte teehooldusmasinat nägi, kuid kindlasti peaks teehooldajad tegutsema paremini ja masinaid võiks olla sel põhimaanteel rohkem.

Libedustõrje koordineerimise eest vastutav dispetšer Elna Talviste aktsiaseltsist Tariston ütles Delfile, et praegu on Järvamaal oleval lõigul väljas kaks masinat, mis peavad vahepeal käima Paides uut soolakoormat peale võtmas.

Autokolonni tekitas aga sahk, mis praeguste ilmastikuolude tõttu saab kvaliteetset tööd teha vaid madalal kiirusel. Halva nähtavuse tõttu ei olnud ülejäänud autodel sellest mööda sõita võimalik, mistõttu tekkis neist aeglaselt edasi liikuv kolonn.

Nüüdseks on sadu vähemaks jäänud ja sahk enam liiklust samavõrra ei takista.


Maanteeameti pressiesindaja Kai Simson märkis olukorda kommenteerides, et libedusest tuleks teada anda numbril 1510, kust omakorda antakse teade edasi teehooldusettevõtetele.

"Masinad peavad välja sõitma hiljemalt kahe tunni jooksul, aga tegelikult hakatakse asjaga üldiselt tegelema kohe teate saamisest," märkis Simson.

Maanteeamet teatas pärastlõunal, et teekatted on põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt soolamärjad.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab õhtul Põhja-Eestis mitmel pool lund ja lörtsi, rannikul ka vihma. Õhutemperatuur langeb saartel nulli lähedale, Kagu-Eestis ja Peipsi ääres -2 kraadini.

Öö hakul sajab Ida-Eestis kohati lund ja lörtsi. Õhutemperatuur langeb mandril ja saarte sisealadel kõikjal miinuspoolele.

Maanteeamet hoitas, et märjad teepinnad jäätuvad ja on kiilasjää tekke oht. Eriti tähelepanelik tuleb olla peale sadu, kui taevas selgineb.