Viimase ööpäeva jooksul on Reindele palju tuge pakkunud tema sõbrad ja kaasaelajad. Abi on tulnud ka erakonna seest. Täna tuli temaga Keskerakonna kontorisse kaasa teine hiljuti oma ametikohalt tagandatud keskerakondlane Oudekki Loone, kes hoidis pilku peal, et Reinde pääseks kontorisse, kus eile vahetati lukud. Samuti jälgis Loone, et keegi ei takistaks Reindet oma asjade kokkupakkimisel.

Lisaks pakkus Urmi Reindele juristi abi keskerakonna aseesimees Yana Toom, et Reinde saaks oma vallandamisele anda õigusliku käigu.

Reinde sõnum nimetas Kadri Simson teda Keskerakonna lammutajaks. "Ta ei taha minuga vaielda, ta tahab mulle silti kleepida," märkis Reinde, ja loetles seejärel inimesi, kes tema kaitseks sõna võtsid: Siret Kotka, Olga Ivanova, Yana Toom, Mihhail Kõlvart, Edgar Savisaar ja Erki Savisaar.

"Me tapame oma truu sõduri"

Reinde sõnul oli eilsel Keskerakonna juhatuse koosolekul ka üks vaikusehetk. See oli hetk, kus Kõlvart või Toom tegi ettepaneku kompromissiks "Et me tapame oma truu sõduri", tõi Reinde näiteks. Niisiis paluti maha istuda, Urmile armu anda ja minna rahus edasi, ühendades Keskerakonna vastuolulised tiivad.

"Vat selle peale tuli niisugune vaikus, et kogu minu draama selle asja juures taandub. Sest see vaikus lõppes hääletamisega minu vastu," sõnas Reinde.

Järgmine rünnak pidavat tulema Keskerakonna volikogu esimehe Kalev Kallo vastu ning seejärel võetakse ette Edgar Savisaar. "See on süsteemne organiseeritud rünnak, mis kestab juba mitu aastat ja läheneb oma finaalile."

"Kui nüüd minnakse kallale Tallinna Televisioonile, siis mis mulje see jätab Eestist, eriti kus suletakse n-ö opositsioonilist sõna, valitsusvastast meelsust?" küsis Urmi Reinde.

Mis saab Reindest edasi ning kuidas niivõrd ootamatult ametist tagandatud Kesknädala peatoimetaja oma õnne leiab, vaata lähemalt videost!

Kesknädal