Veel tänase nimega IRLi volikogu esimees Sven Sester rääkis intervjuus Delfile taaskinnitatud põhimõtetest, mida erakond valimistele vastu minnes endas kannab.

"Koondasime täna erakonna alusväärtused, mis on meie väärtushinnangud, pere, kodu, haridus, majandus, meie julgeolek, need on meie olulisemad märksõnad, millele püüame rõhuda ka tulevastel valimistel," rääkis Sester. Majanduspõhimõtetest rääkides rõhutas Sester, et erakonnale on oluline riigi väiksem sekkumine ning erakapital.

Lisaks arutati traditsioonilise perekonna üle, kus Sester rõhutas, et IRL usub abielusse kui ühendusse naise ning mehe vahel.

Küsimusele, milliseid vaateid esindab Eesti 200 võrreldes IRLiga ütles Sester, et ootab sellele isegi veel vastust. Endised parteikaaslased Marko Mihkelson ning Margus Tsahkna, kellele on avalikkuses omistatud rolli Eesti 200-s, ei ajendanud Sestrit arvamusele, et kahe poliitühenduse vaadetes võiks midagi sarnast olla. "Eks aeg näitab, kas tegemist on turundusprojektiga, kus nädala kaupa avaldatakse uusi nimesid või sisulisema liikumisega" ütles Sester.